Rybářský rozcestník

Úhoř na francouzský způsob

Špalíčky vykuchaného a z kůže staženého úhoře obalené v těstíčku, upečené v troubě doměkka.

2 náročnost
40 minut
Úhoř na francouzský způsob
  • 500 g úhoře
  • 1 ks vaječného bílku
  • 2 lžíce francouzské hořčice Dijon
  • 2-3 lžíce hladké mouky
  • bílé víno
  • citron
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Staženého a vykuchaného úhoře naporcujeme na 10 cm velké špalíčky, potřeme je francouzskou hořčicí
    2. Z mouky a vína uděláme těstíčko, z bílku vyšleháme sníh, který promícháme s těstíčkem
    3. V těstíčku obalíme kousky úhoře, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 20-30 minut do měkka.

    Doporučení

    Podáváme nejlépe s pečenými brambory, rybu zdobíme plátky citronu.

    Poznámka

    Autor receptu: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!