Rybí filety z tresky nebo mořské štiky potřené česnekem, pokapané citronovou šťávou, okořeněné a osolené, nechané 2 hodiny odležet, pak zapečené v troubě posypané bylinkami a pokladené kolečky citrónu a plátky másla, přelité bílým vínem.
1. Filety naskládáme do skleněné zapékací misky, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, pokapeme citronovou šťávou a necháme 2 hodiny odležet v lednici
2. Odleželé filety posypeme tymiánem, rozmarýnem, jemně nasekanou petrželkou, poklademe kolečky citronu, plátky másla, lehce poprášíme chilli a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, během pečení 2-3x polijeme bílým vínem, pečeme zhruba 12-15 minut
3. Upečené filety mají pikantní ostrou chuť, podáváme například s opečenými brambory a sklenkou vychlazeného bílého vína.