Rybářský rozcestník

Pražma na grilu

Pražma, nebo také česky doráda, je skvělá mořská ryba vynikající chuti, na grilování je jak stvořená. Podle tohoto receptu je ryba krátce marinovaná v olivovém oleji ochuceném, citronovou šťávou, bylinkami a podrceným česnekem, pak ugrilované z obou stran na venkovním roštu grilu.

2 náročnost
40 minut
Pražma na grilu
  • 600 g pražmy( tak 2 kusy)
  • nejlépe hrubozrnná mořská sůl
  • Na marinádu:
  • 1 dcl olivového oleje
  • 1-2 ks stroužky česneku
  • 1-2 hrst i čerstvého posekaného tymiánu (nebo petrželky
  • rozmarýnu)
  • citronová šťáva 1/2 ks citrónu
  • nebo podle chuti
  • Příprava

    1. Z olivového oleje, drceného česneku, citronové šťávy a nasekaného tymiánu připravíme marinádu
    2. Očištěné a vykuchané ryby opláchneme, osušíme a potřeme na povrchu i v břišní dutině připravenou marinádou, více osolíme
    3. Grilujeme z obou stran, na dobře vyhřátém roštu grilu, tak 5-7 minut z každé strany
    4. Hotovou pražmu podáváme například s opečenou bagetou potřenou česnekem a zeleninovým salátem.

    Poznámka

    Více o pražmě najdete v našem atlase ryb zde: Pražma (dorada).

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.