Rybářský rozcestník

Rybí filé v zelenině

Zprudka opečené porce rybího filé, podušené v troubě spolu se zeleninou.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 200 g rybího filé (dva plátky)
  • 100 g rajčat
  • 30 g cibule
  • 30 g celeru
  • 20 g kyselých okurek
  • 20 g květáku
  • 20 g mrkve
  • 10 g oleje
  • 1 lžička másla
  • citrónová šťáva
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček celého pepře
  • worcesterská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Dvě porce rybího filé osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a dáme do menšího hrnce
    2. Filé zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, pak přidáme všechnu nadobro nakrájenou zeleninu i koření, trošku podlijeme horkou vodou a dáme do trouby dusit
    3. Z hotové šťávy vyjmeme koření, přidáme lžičku másla a zakápneme worcesterskou omáčkou
    4. Na talířích každou porci ozdobíme zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme například s opékanými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!