Rybářský rozcestník

Rybí filé v zelenině

Zprudka opečené porce rybího filé, podušené v troubě spolu se zeleninou.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 200 g rybího filé (dva plátky)
  • 100 g rajčat
  • 30 g cibule
  • 30 g celeru
  • 20 g kyselých okurek
  • 20 g květáku
  • 20 g mrkve
  • 10 g oleje
  • 1 lžička másla
  • citrónová šťáva
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček celého pepře
  • worcesterská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Dvě porce rybího filé osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a dáme do menšího hrnce
    2. Filé zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, pak přidáme všechnu nadobro nakrájenou zeleninu i koření, trošku podlijeme horkou vodou a dáme do trouby dusit
    3. Z hotové šťávy vyjmeme koření, přidáme lžičku másla a zakápneme worcesterskou omáčkou
    4. Na talířích každou porci ozdobíme zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme například s opékanými brambory.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím