Rybářský rozcestník

Rybí filé v zelenině

Zprudka opečené porce rybího filé, podušené v troubě spolu se zeleninou.

2 náročnost
40 minut
  • Rozpis na 2 porce:
  • 200 g rybího filé (dva plátky)
  • 100 g rajčat
  • 30 g cibule
  • 30 g celeru
  • 20 g kyselých okurek
  • 20 g květáku
  • 20 g mrkve
  • 10 g oleje
  • 1 lžička másla
  • citrónová šťáva
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček celého pepře
  • worcesterská omáčka
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Dvě porce rybího filé osolíme, zakápneme citrónovou šťávou a dáme do menšího hrnce
    2. Filé zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, pak přidáme všechnu nadobro nakrájenou zeleninu i koření, trošku podlijeme horkou vodou a dáme do trouby dusit
    3. Z hotové šťávy vyjmeme koření, přidáme lžičku másla a zakápneme worcesterskou omáčkou
    4. Na talířích každou porci ozdobíme zelenou petrželkou.

    Doporučení

    Tento pokrm podáváme například s opékanými brambory.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Průběžné zprávy z IBCC, Češi a Slováci zatím válcují konkurenci!

    V první desítce letošního ročníku prestižního kaprařského závodu na Balatonu IBCC je nyní 6 týmů! Dva ze Slovenska a čtyři z Čech. Velká gratulace! Aktuální link na vyýsledky najdete v článku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím