Rybářský rozcestník

Kapr na paprice s ořechy

Po obou stranách na másle opečený kapr, podušený spolu s ořechy a dalšími ingrediencemi.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks větší cibule
  • 4 lžíce nastrouhaných jader vlašských ořechů
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 50 g másla
  • mletý černý pepř
  • voda
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce kapra osolíme a na másle po obou stranách opečeme
    2. Vedle kapra osmahneme dozlatova jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, pepř, zpěníme a ihned podlijeme horkou vodou, zvolna pod pokličkou dusíme
    3. Když je kapr téměř hotový, dáme na dno čistého hrnce polovinu mletých ořechů, na ně urovnáme porce kapra, posypeme zbylými ořechy a zalijeme prolisovanou omáčkou
    4. Necháme asi 30 minut na velmi mírném teple, jen co by kapr došel a ořechy se dobře rozpařily (omáčky musí být tolik, aby byla ryba potopená).

    Doporučení

    Podáváme s houskovými knedlíky.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím