Rybářský rozcestník

Pečený pstruh se slaninou

Pstruzi pokladení anglickou slaninou, zasypaní cibulí, upečení v troubě na sádle doměkka.

2 náročnost
35 minut
  • 4 ks pstruhů
  • 1 ks velké cibule
  • několik plátků anglické slaniny
  • citronová šťáva
  • hladká mouka
  • trochu sádla
  • mletý pepř
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané a očištěné porce pstruhů osolíme, opepříme, okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou, poprášíme hladkou moukou a poklademe anglickou slaninou
    2. Vložíme je do pekáčku vymazaného sádlem, posypeme oloupanou na kolečka nakrájenou cibulí a poklademe plátky sádla
    3. Dáme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme nepřikryté cca 25 minut, až povrch zezlátne
    4. Podáváme s vařenými bramborami nebo bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

    Poznámka

    Čerstvou rybu poznáme podle čistého, lesklého oka. Pokud je zakalené, případně vyschlé a zapadlé, rybu rozhodně nekupujte.

    Nejčtenější články

    IBCC 2018 – International Balaton Carp Cup

    Další ročník velice prestižního kaprařského závodu na Balatonu byl zahájen! Účastní se ho i týmy z Česka. Například Mivardi na těchto závodech zastupuje tým ve složení Honza Prchlík, Vašek Freylich a Karel Skalický ….

    IBCC 2018 – dobojováno! Výsledky

    Letošní velký kaprářský závod na Balatonu je u konce. Máme tu výsledky! V první desítce se umístilo 8 týmů od nás a ze Slovenska. První místo obsadili kluci ze Slovenska, tým Starbaits Slovakia, druhé a třetí místo pak berou Češi, tým Mikbaits – Parys a CT Libun. Všem zúčastněným týmům veliká gratulace. Doufáme, že si to letos opravdu užili. Tak zase příští rok!

    Vyder přibývá. Rybářům přes zimu způsobily statisícové škody

    Z přibývání vyder říčních mají těžkou hlavu rybáři. V Žamberku vydry během zimy rybářům způsobily škody za statisíce korun.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím