Kostky nebo filety rybího filé upečené v troubě posazené na spařeném baby salátu promíchaným s nastrouhaným sýrem, pokladené kolečky rajčat, posypané hoblinkami sýru a pokapané olivovým olejem.
1. Troubu předehřejeme na 200 °C (horkovzduch)
2. Špenátové listy dáme do cedníku a přelijeme vařící vodou a následně propláchneme ledovou, promícháme a necháme okapat
3. Poté smícháme v misce se sýrem a urovnáme do zapékací misky, kterou vytřeme lžící oleje
4. Rybu osolíme, opepříme a položíme na špenátové lůžko
5. Na ryby poklademe na plátky nakrájená rajčata, zakápneme zbývajícím olejem, opepříme a posypeme hoblinkama parmazánu (Gran Moravia)
6. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme cca 20 minut, záleží na tloušťce ryby.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Naďa Indruchová