Rybářský rozcestník

Candát na paprice

Na cibuli a slanině podlité vodou zahuštěnou paprikovou moukou chvíli povařená opečená filátka z candáta, servírovaná s omáčkou zjemněnou smetanou.

2 náročnost
30 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety z candáta
  • 1 ks středně velké cibule
  • 100 g másla
  • 30-40 g špeku
  • 1 vrchovatá lžička mleté sladké papriky
  • 1 rovná lžíce hladké mouky
  • trochu smetany
  • voda
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Na rozpuštěném másle na pánvi opečeme z obou stran osolené filety candáta, hotové vytáhneme a dáme stranou
    2. Ve výpeku po rybách necháme zesklovatět na tenká kolečka nakrájenou cibuli a kostičky špeku, nasypeme mouku promíchanou s červenou paprikou, promícháme, pak mírně podlijeme vodou a necháme probublávat 15 minut
    3. Jakmile se nám většina vody odpaří a šťáva zhoustne, ochutíme ji smetanou, dochutíme solí a pepřem
    4. Do omáčky vložíme filety candáta a necháme je pěkně prohřát.

    Nejčtenější články

    Rozdíly mezi cejnem velkým a cejnkem malým

    Zkušený rybář snadno pozná cejna velkého od cejnka malého. Ovšem rybář začátečník, hlavně u mladých jedinců, přeci jen může mít problém tyto příbuzné, z čeledi kaprovitých, rozeznat.

    Chytání kaprů, ale i dalších kaprovitých ryb, s návazci s feederovou gumou

    Feederová guma je speciální pomůcka určená především pro feederové montáže i když gumu s oblibou používají také plavačkáři, ovšem ti využívají tzv. amortizerovou gumu. Feederová guma se navazuje jako mezičlánek mezi kmenový návazec a koncovou montáž. A proč? Feederová guma dokáže dokonale absorbovat útoky ryb při jejich zdolávání a proto je to skvělá pomůcka při lovu s návazci uvázanými z jemných vlasců či monofilů.

    Jak správně udělat rybu na grilu

    Ryby jsou skvělé pro pečení na drátěném stojanu. Jejich delikátní maso nevyžaduje dlouhé grilování a pečené při správné teplotě se v ústech krásně rozpadají. Podívejte se, jak dobře připravit rybu na grilu. Pro grilování se nejlépe hodí losos, pstruh, halibut, candát, makrela a okouna. Ryby na grilování musí být čerstvé, nikdy nepečené a zmrazené. Vyčistěte ryby od vnitřností a šupin, opláchněte je a důkladně osušte papírovou utěrkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím