Rybářský rozcestník

Kousky ryby na chunanský způsob

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.

1 náročnost
Kousky ryby na chunanský způsob
  • 1 kg tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks pórku
  • olej
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 lžíce solamylu (škrobové moučky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 ks vaječné bílky
  • Příprava

    1. Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé, osušíme
    2. Z uvedených přísad vyrobíme řídké těstíčko, protáhneme jimi kousky ryby a na oleji opékáme z obou stran dozlatova
    3. Opečené kousky ryby odložíme stranou na teplé místo, do výpeku po rybě přidáme nakrájený pórek, červenou papriku a česnek, ochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, přisolíme a restujeme, až je zelenina měkká
    4. Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme je orestovanou zeleninou.

    Doporučení

    Lze použít i jinou mořskou rybu, například, tilapie, hejka atd.

    Poznámka

    Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

    Nejčtenější články

    Bivakování u vody aneb problémy kolem pobytu u vody a to nejen v nočních hodinách

    Bohužel stanovat si nemůžeme, kde se nám zachce. I když dnes legislativou není obecně zakázané bivakovat na státních pozemcích, přesto si nemůžeme všude rozložit stan a přenocovat. Buď to místně zakazují obecní nebo městské vyhlášky, nebo i některé zákony na ochranu přírody. Pak také musíme ctít soukromé pozemky, kde jen vlastník pozemku nám může povolit tento užívat, například také k přenocování. A co my rybáři? Máme nějakou výjimku nebo legislativa na nás nemyslí? Obecně má rybář právo se skrýt před deštěm a větrem, ovšem bližší specifikace v zákonech není, myslím tím upřesnění, kde je hranice mezi přístřeškem proti dešti a stanem, který již mnohým vadí…

    Chytání sumců s montáží s podvodním splávkem

    Bydlím v kraji, kde všichni co chytají sumce, chytají je tzv. „na trhačku“, tedy pomocí kačeny, ale i bez ní, sestavy uvázané buď na bójce nebo větvi pomocí trhacího vlasce. Tato metoda je velmi účinná především v létě, o prázdninách, ale má dvě úskalí. Funguje hůře na velkých hloubkách a také bez lodi ji nelze použít. Jak tedy lovit sumce, pokud nemáte loď nebo jste u vody s opravdu velkou hloubkou? Je to jednoduché, chytejte sumce pomocí podvodního splávku!

    Chleba či rohlík nastražený pomocí gumičky a roztahovače kroužků

    Nastražit pomocí gumiček a roztahovače kroužků lze jak peletky, tak po mírné úpravě i bolies koule. Ale co tak zkusit nastražit chlebovou kůrku či jiné pečivo? Jde to!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím