Rybářský rozcestník

Kousky ryby na chunanský způsob

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.

1 náročnost
Kousky ryby na chunanský způsob
  • 1 kg tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks pórku
  • olej
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 lžíce solamylu (škrobové moučky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 ks vaječné bílky
  • Příprava

    1. Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé, osušíme
    2. Z uvedených přísad vyrobíme řídké těstíčko, protáhneme jimi kousky ryby a na oleji opékáme z obou stran dozlatova
    3. Opečené kousky ryby odložíme stranou na teplé místo, do výpeku po rybě přidáme nakrájený pórek, červenou papriku a česnek, ochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, přisolíme a restujeme, až je zelenina měkká
    4. Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme je orestovanou zeleninou.

    Doporučení

    Lze použít i jinou mořskou rybu, například, tilapie, hejka atd.

    Poznámka

    Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím