Rybářský rozcestník

Kousky ryby na chunanský způsob

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.

1 náročnost
Kousky ryby na chunanský způsob
  • 1 kg tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks pórku
  • olej
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 lžíce solamylu (škrobové moučky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 ks vaječné bílky
  • Příprava

    1. Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé, osušíme
    2. Z uvedených přísad vyrobíme řídké těstíčko, protáhneme jimi kousky ryby a na oleji opékáme z obou stran dozlatova
    3. Opečené kousky ryby odložíme stranou na teplé místo, do výpeku po rybě přidáme nakrájený pórek, červenou papriku a česnek, ochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, přisolíme a restujeme, až je zelenina měkká
    4. Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme je orestovanou zeleninou.

    Doporučení

    Lze použít i jinou mořskou rybu, například, tilapie, hejka atd.

    Poznámka

    Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím