Rybářský rozcestník

Kousky ryby na chunanský způsob

Usmažené filety mořské ryby, servírované spolu se zeleninou orestovanou ve výpeku po smažení ryby. V Číně se takto upravená ryba podává s rýží, v našich podmínkách podáváme s vařenými nebo pečenými brambory či hranolky.

1 náročnost
Kousky ryby na chunanský způsob
  • 1 kg tresky
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžička zázvoru
  • 1/2 lžičky pálivé papriky
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks červené masité papriky
  • 1 ks pórku
  • olej
  • sůl
  • Na těstíčko:
  • 2 lžíce solamylu (škrobové moučky)
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 ks vaječné bílky
  • Příprava

    1. Porce tresky nakrájíme na kousky 3-4 cm dlouhé, osušíme
    2. Z uvedených přísad vyrobíme řídké těstíčko, protáhneme jimi kousky ryby a na oleji opékáme z obou stran dozlatova
    3. Opečené kousky ryby odložíme stranou na teplé místo, do výpeku po rybě přidáme nakrájený pórek, červenou papriku a česnek, ochutíme zázvorem, sojovou omáčkou, přisolíme a restujeme, až je zelenina měkká
    4. Na talíř dáme kousky ryby a přelijeme je orestovanou zeleninou.

    Doporučení

    Lze použít i jinou mořskou rybu, například, tilapie, hejka atd.

    Poznámka

    Recept i s fotografií nám poslal D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.