Rybářský rozcestník

Candát v bylinkové košilce

Filety z candáta marinované ve víně na cibuli, obalené v bylinkách smíchaných se strouhankou z toastového chleba, pepřem a parmazánem, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinováná  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety z candáta
  • 1 ks velké cibule
  • 1 hrst čerstvě nasekaných bylinek (máta, bazalka, petrželka, pažitka)
  • 1 balení toastového chleba
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalené
  • vejce
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z candáta naložíme tak na 1 hodinu do bílého vína, proložíme je kolečky cibule
    2. Z menšího balení toastového chleba ořežeme okraje, střídku rozmixujeme ve vyšší nádobě na drobkovitou strouhanku, do které ještě zamícháme nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán a pepř
    3. Filety vytáhneme z marinády, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a bylinkové strouhance
    4. Připravené porce candáta smažíme pozvolna, ve směsi oleje a másla, po obou stranách, dozlatova.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!