Rybářský rozcestník

Candát v bylinkové košilce

Filety z candáta marinované ve víně na cibuli, obalené v bylinkách smíchaných se strouhankou z toastového chleba, pepřem a parmazánem, usmažené dozlatova.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinováná  
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks filety z candáta
  • 1 ks velké cibule
  • 1 hrst čerstvě nasekaných bylinek (máta, bazalka, petrželka, pažitka)
  • 1 balení toastového chleba
  • 2 dcl bílého vína
  • 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
  • 1 lžíce másla
  • olej na smažení
  • hladká mouka na obalené
  • vejce
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety z candáta naložíme tak na 1 hodinu do bílého vína, proložíme je kolečky cibule
    2. Z menšího balení toastového chleba ořežeme okraje, střídku rozmixujeme ve vyšší nádobě na drobkovitou strouhanku, do které ještě zamícháme nasekané bylinky, nastrouhaný parmazán a pepř
    3. Filety vytáhneme z marinády, osušíme, osolíme a obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných, mírně osolených vejcích a bylinkové strouhance
    4. Připravené porce candáta smažíme pozvolna, ve směsi oleje a másla, po obou stranách, dozlatova.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    Do řek tečou z čističek i antidepresiva, ryby jsou méně ostražité a neskrývají se před predátory

    Výzkum ukázal, že kvůli chemikáliím v tocích jsou ryby méně aktivní, což může vést k tomu, že se neukryjí před predátory. Vědci zkoumali populaci pstruha obecného v potoku na Prachaticku.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím