Rybářský rozcestník

Kapr po italsku

Ryba obalená v parmazánové směsi, opečená dozlatova na cibulovém základě dochuceném petrželkou.

2 náročnost
30 minut
  • 1 kg kapra naporcovaného na podkovy
  • 80 g hladké mouky
  • 80 g strouhanky
  • 60 g sádla
  • 60 ml oleje
  • 2 lžíce strouhaného parmazánu
  • 2-3 ks bílků
  • 1 ks malého svazku petrželky kudrnky
  • 1 ks cibule
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Bílky našleháme, promícháme se strouhankou a najemno nastrouhaným parmazánem
    2. Kapra dobře očistíme, naporcujeme, nejlépe na podkovy, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce a pak v připravené parmazánové směsi
    3. Na pánvi rozehřejeme sádlo i olej, přisypeme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, najemno nasekanou petrželku, vše lehce osmahneme, vložíme porce obalené ryby a opečeme po obou stranách dozlatova.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami, zdobíme nakrájenou paprikou a citronem.

    Poznámka

    Parmazán můžeme nahradit jiným strouhaným tvrdým sýrem.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….