Rybářský rozcestník

Kapr v pivní máslové marinádě

Na několika místech naříznutý filet z kapra naložený do marinády, potom upečený v troubě pěkně dozaltova.

2 náročnost
30 minut
+ doba marinování  
Kapr v pivní máslové marinádě
KaprKapr
  • 1/2 ks kapra (filet, lze však rozkrájet i na podkovy)
  • sůl
  • Na marinádu:
  • 200 ml černého piva (používám Svijany nebo Kozla)
  • 3 lžíce rozpuštěného másla
  • 3 lžičky sladké červené papriky
  • 1 lžička uzené papriky
  • 3 ks rozmačkané stroužky česneku
  • 1 ks malá cibule na jemno nakrájené
  • špetka chilli vloček
  • rozmarýn
  • petrželka
  • libeček
  • Příprava

    1. Filet kapra na několika místech nařízneme, dostatečně osolíme z obou stran a vložíme do pekáčku
    2. Z uvedených surovin smícháme marinádu a nalijeme ji přes rybu
    3. Necháme min. 1 hodinu marinovat a poté pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C tak 15 až 20 minut. Jednoduché a chutné 🙂

    Poznámka

    Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno. Další recepty najdete také na blogu: V kuchyni vždy otevřeno

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!