Rybářský rozcestník

Ryba v páře na asijský způsob

Ryby vařené v páře přelité pikantní omáčkou jsou v Asii velmi oblíbené. Určitě budou chutnat i nám Evropanům. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 600 g filetů z tresky
  • 4 ks plátky zázvoru
  • 4 ks hvězdičky badiánu
  • Omáčka na přelití:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce nasekané listové petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • voda
  • Ostatní:
  • napařovací podložka
  • zeleninový salát a rýže k podávání
  • Příprava

    1. Do prostorného hrnce nalijeme 2-3 cm vody přidáme plátky zázvoru a badián.
    2. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme, až se ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
    3. Uvařenou rybu naběračkou přendáme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou ušleháme vidličkou z výše uvedených surovin.
    4. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme nejlépe s rýží.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím