Rybářský rozcestník

Ryba v páře na asijský způsob

Ryby vařené v páře přelité pikantní omáčkou jsou v Asii velmi oblíbené. Určitě budou chutnat i nám Evropanům. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 600 g filetů z tresky
  • 4 ks plátky zázvoru
  • 4 ks hvězdičky badiánu
  • Omáčka na přelití:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce nasekané listové petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • voda
  • Ostatní:
  • napařovací podložka
  • zeleninový salát a rýže k podávání
  • Příprava

    1. Do prostorného hrnce nalijeme 2-3 cm vody přidáme plátky zázvoru a badián.
    2. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme, až se ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
    3. Uvařenou rybu naběračkou přendáme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou ušleháme vidličkou z výše uvedených surovin.
    4. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme nejlépe s rýží.

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím