Rybářský rozcestník

Ryba v páře na asijský způsob

Ryby vařené v páře přelité pikantní omáčkou jsou v Asii velmi oblíbené. Určitě budou chutnat i nám Evropanům. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 600 g filetů z tresky
  • 4 ks plátky zázvoru
  • 4 ks hvězdičky badiánu
  • Omáčka na přelití:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce nasekané listové petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • voda
  • Ostatní:
  • napařovací podložka
  • zeleninový salát a rýže k podávání
  • Příprava

    1. Do prostorného hrnce nalijeme 2-3 cm vody přidáme plátky zázvoru a badián.
    2. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme, až se ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
    3. Uvařenou rybu naběračkou přendáme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou ušleháme vidličkou z výše uvedených surovin.
    4. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme nejlépe s rýží.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.