Rybářský rozcestník

Ryba v páře na asijský způsob

Ryby vařené v páře přelité pikantní omáčkou jsou v Asii velmi oblíbené. Určitě budou chutnat i nám Evropanům. Tento recept rozhodně stojí za vyzkoušení.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 600 g filetů z tresky
  • 4 ks plátky zázvoru
  • 4 ks hvězdičky badiánu
  • Omáčka na přelití:
  • 2 lžíce sojové omáčky
  • 1 lžíce nasekané listové petrželky
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička oleje
  • 2 ks stroužky česneku
  • voda
  • Ostatní:
  • napařovací podložka
  • zeleninový salát a rýže k podávání
  • Příprava

    1. Do prostorného hrnce nalijeme 2-3 cm vody přidáme plátky zázvoru a badián.
    2. Do hrnce postavíme napařovací podložku, poklademe filety z ryby, přiklopíme pokličkou, na mírném plameni dusíme, až se ryba změkne a začnou se oddělovat lupínky masa.
    3. Uvařenou rybu naběračkou přendáme na talíř a přelijeme omáčkou, kterou ušleháme vidličkou z výše uvedených surovin.
    4. Rybu obložíme zeleninovým salátem (vhodné je kim-chi) a podáváme nejlépe s rýží.

    Nejčtenější články

    NONSTOP revíry 2023

    V tomto článku najdete aktuální tabulku NONSTOP revírů, kde rybáři mohou v letních měsících chytat ryby i po půlnoci, tedy 24 hodin, ale pozor, za určitých podmínek a hlavně co územní svaz, to často různé termíny zahájení, nebo naopak ukončení výjimky pro lov v režimu non-stop!

    Úskalí chytání kaprů pomocí člunu a sklopné tyčové bójky

    Chytat kapry na větší vzdálenosti pomocí člunu a tyčové bójky je jen pro zkušené a dost otrlé rybáře. Nejde o to zavést bójku, ale také se k ní dostat s prutem a rybou na konci prutu a to i za škaredého počasí, ze větru, při velkých vlnách. Velký kapr totiž dokáže tahat jako kůň a zapomeňte na to, že by jste pěkného cvalíka dokázali dostat ke břehu pomocí klasického namotávání vlasce či šňůry ze břehu. A pokud ano, rybu by jste tak unavili, že by měla malou šanci na přežití. Jde o pokročilou kaprařinu, která nejen že není levná, ale také vyžaduje rybáře s velkým srdcem.

    Rybářský veletrh FOR FISHING se vrací do své původní kondice

    Svátek všech rybářů, veletrh FOR FISHING, se po roce vrací do letňanského areálu PVA EXPO PRAHA. V polovině února se na výstavní ploše přes 10 000 m2 představí více než 120 firem z Čech i zahraničí, chybět nebudou ani významné osobnosti z oblasti rybaření se zajímavými přednáškami nebo návštěvnická soutěž.