Rybářský rozcestník

Filé zapečené s rajčaty a sýrem

Opečené filé, zapečené v troubě se šunkou, rajčaty, sýrem a okurkami.

2 náročnost
40 minut
  • 4 ks rybího filé (kostky)
  • 4 ks plátků šunky
  • 3 ks rajčat
  • 2 ks vajec
  • 1 lžíce strouhaného sýra
  • sterilované okurky
  • citronová šťáva
  • pikantní kečup
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filé osolíme a zvolna osmahneme po obou stranách na rozehřátém oleji
    2. Rozložíme do zapékací mísy, potřeme kečupem, překryjeme plátky šunky, poklademe polovinou rajčat nakrájených na plátky a přelijeme vejci rozšlehanými s vrchovatou lžící na jemno nastrouhaného sýra
    3. Dáme do mírně vyhřáté trouby, krátce zapečeme a asi 5 minut před dokončením přidáme zbývající plátky rajčat a plátky sterilovaných okurek.
    4. Při podávání pokapeme citronovou šťávou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Uzení ryb na sítech

    Udírnu jsem vybudoval někdy před 30 lety, je ze šamotových cihel, které drží teplo, obložena břidlicí, je vybudována ve svahu s 2 m náběhem a otvíráním ze shora. Asi před 10 roky jsem do udírny na tyčky připevnil síto a udím vše na sítech jak ryby, maso, ale i houby. Odpadne pracné vyvazování ryb a nehrozí, že nám ryba spadne do udírny a bude znehodnocena. Vyzkoušejte udit ryby na sítech, je to skvělá vychytávka.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím