Rybářský rozcestník

Grilovaný sumec (v grilovacích miskách)

Marinované porce sumce grilované v grilovacích miskách na venkovním grilu. (Lze je grilovat také v troubě pod grilem).

2 náročnost
40 minut
+ 1 hodina marinování  
grilovaný
  • 1-1,5 kg masa ze sumce (nejlepší je bez kostí maso za hlavou)
  • citronová šťáva
  • sůl
  • Na marinádu potírání:
  • 1 dl olivového oleje
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 lžíce nasekané pažitky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • drcený kmín
  • černý pepř
  • Příprava

    1. Maso ze sumce nakrájíme na 200 g porce, stáhneme kůži, případně odstraníme podkožní tuk.
    2. Filety pokapeme citronovou, osolíme, 1 hodinu necháme v chladu rozležet.
    3. Z uvedených surovin na marinádu připravíme potěr.
    4. Porce sumce osušíme, vložíme do misek na grilovaní, potřeme marinádou, grilujeme z každé strany 10-12 minut, během grilování občas potíráme.

    Doporučení

    Grilovaný sumec chutná skvěle s grilovanou zeleninou. Nejlepší na gril je sumec kolem 1 metru, starší kusy bývají moc tučné, hodí se spíše na uzení, nebo je nutné u jejich masa důkladně odstranit podkožní tuk.

    Pokud nemáte originální misky na grilování, lze si je vyrobit z alobalu!

    Poznámka

    Autor textu i fotografií: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Pozvánka na dětský závod do Plaňan

    Místní organizace Plaňany zve na dětský rybářský závod v Plaňanech na rybníku Velký, který se koná 8. 5. 2024….

    Plzeňský Plaváček_pozvánka a propozice

    Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….

    Pozvánka na dětský závod v Cukrovarském rybníku

    Místní organizace Smečno zve na rybářský závod dětí, který se koná 25. 5. 2024 na sádkách ve Studeněvsi v Cukrovarském rybníku….