Marinované kostky z masa tolstolobika zapečené v troubě na restavané rajčatovo-žampionové směsi, servírované s vařenými bramborami nebo rýží.
1 náročnost
40 minut
+ 1 hodina marinování
Tolstolobik na rajčatech
Rozpis na 2 porce:
300-400 g filetu z tolstolobika (bez kůže)
2 lžičky sušené bazalky
špetka mletého koriandru
šťáva z 1 citronu
himalájská sůl
špetka chilli
Na rajčotovo-žampionovou směs:
250 g malých žampionů
250 g cherry rajčátek
1 hrst cibulové natě
50 ml suchého bílého vína
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce másla
2 lžičky třtinového cukru
2 ks stroužky česneku
himalájská sůl
Příprava
Rybí maso (bez kůže) nakrájíme na kostky 3×3 cm velké, dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou, bohatě posolíme a přidáme koření, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat
Mezitím si připravíme rajčotovo žampionovou směs; do pánve dáme olej a necháme rozehřát, přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět, přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony, překrájená cherry rajčata, osolíme, přidáme cukr a necháme lehce zkarameliovat, doplníme bazalkou a zastříkneme vínem, které necháme zčásti odpařit
Vše restujeme cca 10 minut, úplně nakonec přidáme nasekanout cibulovou nať
Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme směs z pánve a rybí maso bez marinády, pečeme v troubě na 200°C zhruba 15-20 minut.
Doporučení
Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Plzeňský Plaváček, kategorie žáků (do 14 let včetně) a dorostenců (do 18 let včetně) se koná ve čtvrtek 25. dubna 2024 v úseku Borské přehrady (Radbuza 1B) podél silnice na Valchu. Sraz je u poslední třetiny silnice napravo ve směru z města….