Rybářský rozcestník

Tolstolobik na rajčatech

Marinované kostky z masa tolstolobika zapečené v troubě na restavané rajčatovo-žampionové směsi, servírované s vařenými bramborami nebo rýží.

1 náročnost
40 minut
+ 1 hodina marinování  
Tolstolobik na rajčatech
  • Rozpis na 2 porce:
  • 300-400 g filetu z tolstolobika (bez kůže)
  • 2 lžičky sušené bazalky
  • špetka mletého koriandru
  • šťáva z 1 citronu
  • himalájská sůl
  • špetka chilli
  • Na rajčotovo-žampionovou směs:
  • 250 g malých žampionů
  • 250 g cherry rajčátek
  • 1 hrst cibulové natě
  • 50 ml suchého bílého vína
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 ks stroužky česneku
  • himalájská sůl
  • Příprava

    1. Rybí maso (bez kůže) nakrájíme na kostky 3×3 cm velké, dáme do misky, zakápneme citronovou šťávou, bohatě posolíme a přidáme koření, promícháme a necháme 1 hodinu marinovat
    2. Mezitím si připravíme rajčotovo žampionovou směs; do pánve dáme olej a necháme rozehřát, přidáme nasekaný česnek a necháme rozvonět, přidáme na silnější plátky pokrájené žampiony, překrájená cherry rajčata, osolíme, přidáme cukr a necháme lehce zkarameliovat, doplníme bazalkou a zastříkneme vínem, které necháme zčásti odpařit
    3. Vše restujeme cca 10 minut, úplně nakonec přidáme nasekanout cibulovou nať
    4. Pekáček vymažeme máslem, na dno dáme směs z pánve a rybí maso bez marinády, pečeme v troubě na 200°C zhruba 15-20 minut.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými brambory nebo rýží.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím