Rybářský rozcestník

Sledě s jablečným křenem

Recepty z ryb na úpravu slaných sleďů. V mléce máčení povaření sledi, sevírovaní promíchaní s jablečným křenem.

2 náročnost
35 minut
+2 hodiny máčení  
  • 4 ks sledě
  • 500 g jablek
  • 1/8 l smetany
  • křen
  • podle potřeby cukr
  • sůl
  • Příprava

    1. Jsou-li sledi nasoleni, musíme je předem dobře omýt, odříznout hlavu a ocas, vyjmout mlíčí nebo jikry (použijeme-li jinou rybu, musíme ji po uvaření vykostit)
    2. Sledě však jen 5 minut povaříme a pak, po vychladnutí, namočíme na 2 a více hodin do mléka
    3. Z mléka sledě vyjmeme, můžeme vykostit, nakrájíme na menší kousky a promícháme s jablečným křenem

    Jablečný křen: oloupaná jablka nastrouháme, přidáme očištěný, nastrouhaný křen a promícháme s hustou smetanou. Zpravidla nemusíme přidávat ani sůl ani cukr.

    Doporučení

    Místo mořské ryby můžeme takto upravovat i našeho kapra, kterého buď uvaříme ve vývaru s kořením, hlavně s bobkovým listem nebo ho upečeme a podáváme s jablečným křenem.

    Nejčtenější články

    Od 12.4. mohou rybáři chytat ryby po celou povolenou denní dobu lovu

    Díky ukončení nouzového stavu si rybáři oddechnou, konečně mohou opět vyrazit na výpravy i mimo svůj okres, kde mají trvalé bydliště, stejně tak strávit u vody celý čas, co jim umožňuje rybářský zákon.

    Rybářská křížovka – sladkovodní i mořské ryby

    Máme pro vás novinku z naší redakce, rybářskou křížovku. Vyzkoušejte si, jestli se vám podaří vyluštit všechny názvy ryb, co jsem do křížovky vložili. Jde o zkrácené názvy jak sladkovodních tak mořských ryb. Tak hurá, pusťte se do luštění.

    Základy výběru správného stanu pro rybáře

    Rybářské stany a bivaky tvoří samostatný segment v rozsáhlé nabídce stanů. Jak se v něm zorientovat a které parametry jsou pro nákup úplně nejdůležitější?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím