Rybářský rozcestník

Kapr na smetaně

Pečené porce kapra zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks menší cibule
  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • 2 dl sladké smetany
  • 1 dl octa
  • rybí vývar
  • špetka tymiánu
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček pepře
  • mletý zázvor
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a mírně okořeníme zázvorem
    2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme černý pepř, tymián a nové koření, promícháme a vložíme kapra
    3. Na povrchu maso ryby pokapeme máslem a dáme péci do vyhřáté trouby kolem 190 °C, během pečení mírně podléváme vývarem
    4. Když je kapr téměř měkké, přilijeme smetanu a dopečeme
    5. Upečeného kapra rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme procezenou omáčkou z pekáče.

    Doporučení

    Opečeného kapra podáváme s opékanými brambory a se zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím