Rybářský rozcestník

Kapr na smetaně

Pečené porce kapra zalité smetanovou omáčkou připravenou z výpeku.

2 náročnost
45 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks porce kapra
  • 1 ks menší cibule
  • 40 g oleje
  • 20 g másla
  • 2 dl sladké smetany
  • 1 dl octa
  • rybí vývar
  • špetka tymiánu
  • několik kuliček nového koření
  • několik kuliček pepře
  • mletý zázvor
  • sůl
  • Příprava

    1. Porce kapra osolíme a mírně okořeníme zázvorem
    2. Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme černý pepř, tymián a nové koření, promícháme a vložíme kapra
    3. Na povrchu maso ryby pokapeme máslem a dáme péci do vyhřáté trouby kolem 190 °C, během pečení mírně podléváme vývarem
    4. Když je kapr téměř měkké, přilijeme smetanu a dopečeme
    5. Upečeného kapra rozdělíme na nahřáté talíře a přelijeme procezenou omáčkou z pekáče.

    Doporučení

    Opečeného kapra podáváme s opékanými brambory a se zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Okouni jsou nejen hájení, od letošního roku mají i míru!

    Kdo byl zvyklý v lednu či únoru počíhat si na okouny, má již druhým rokem smůlu. Okoun se dostal do kategorii ryb, které jsou část roku hájené, tedy nesmí se cíleně chytat a pokud přeci jen skončí na háčku, musí být šetrně puštěné zpět do vody. Ovšem pozor! Letos se ochrana okounů ještě zpřísnila a nově má okoun spodní míru.

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím