Rybářský rozcestník

Ryba po janovsku

Oblíbená italská úprava rybího masa, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Původní název receptu je Pesce alla genovese.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 750 g rybích filetů (treska, candát)
  • 100 g žampionů
  • 2 dl červeného vína
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citron
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, necháme odležet
    2. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, přidáme nasekanou petrželku, vložíme filety ryby, kousky oloupaného, vypeckovaného citronu, zalijeme vínem, pak rybí filety dusíme do měkka
    3. Filety vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze i rozmixovat)
    4. Omáčku ještě zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony, vaříme dalších 10 minut
    5. Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát
    6. Podáváme s těstovinami, těstoviny rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    České přívlačové nástrahy BROSLURES si získávají více a více fanoušků!

    O firmě, jejich produktech a plánech do budoucna, jsme se bavili se spolumajitelem a spoluzakladatelem firmy Tomášem Šimandlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím