750 g rybích filetů (treska, candát)
100 g žampionů
2 dl červeného vína
2 ks sardelky
1 ks mrkve
1 ks cibule
1 ks citron
1 lžíce nasekané petrželky
hladká mouka
olivový olej
máslo
pepř
sůl
Příprava
- Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, necháme odležet
- V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, přidáme nasekanou petrželku, vložíme filety ryby, kousky oloupaného, vypeckovaného citronu, zalijeme vínem, pak rybí filety dusíme do měkka
- Filety vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze i rozmixovat)
- Omáčku ještě zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony, vaříme dalších 10 minut
- Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát
- Podáváme s těstovinami, těstoviny rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.