Rybářský rozcestník

Ryba po janovsku

Oblíbená italská úprava rybího masa, kde můžeme použít mořské i sladkovodní ryby. Původní název receptu je Pesce alla genovese.

2 náročnost
40 minut
ryba
  • 750 g rybích filetů (treska, candát)
  • 100 g žampionů
  • 2 dl červeného vína
  • 2 ks sardelky
  • 1 ks mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 ks citron
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • hladká mouka
  • olivový olej
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Rybí filety potřeme olivovým olejem, osolíme, opepříme, necháme odležet
    2. V hrnci na másle lehce orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, přidáme nasekanou petrželku, vložíme filety ryby, kousky oloupaného, vypeckovaného citronu, zalijeme vínem, pak rybí filety dusíme do měkka
    3. Filety vyjmeme, omáčku propasírujeme přes cedník (lze i rozmixovat)
    4. Omáčku ještě zaprášíme lehce moukou, přidáme nakrájené žampiony, vaříme dalších 10 minut
    5. Na závěr omáčku dochutíme utřenými sardelkami, zjemníme lžičkou másla, vložíme porce ryby nazpět a necháme prohřát
    6. Podáváme s těstovinami, těstoviny rozprostřeme na talíře, doprostřed položíme rybu a přelijeme omáčkou.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!