Rybářský rozcestník

Ryba pečená v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo i mořské ryby. My použili na tento recept maso sumce.

2 náročnost
45 minut
Ryba pečená v pikantní krustě
ryba
  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • 2 lžíce nasekaných arašídů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
    3. Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
    4. Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
    5. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
    6. Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
    7. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
    8.  Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.