Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.
Ankety
Vyrábíte si doma vlastní boilies nebo koule jen nakupujete?
Pokrm z francouzské kuchyně. Můžeme se s ním setkat i ve Španělsku, Portugalsku, Itálii. Jde o kaši z tresky, která se připravuje ze sušené tresky, která se předem máčí a potom vaří s olivovým olejem a mlékem. Existují 2 varianty, kdy se kaše maže na plátky opečené bagety, nebo promíchá s rozšťouchanými brambory a zapéká. Brandede jde vyrobit také ze zamrazených filetů z tresky, které jsme použili právě na tento recept.
Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….
Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!
Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.