Rybářský rozcestník

Ryba pečená v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo i mořské ryby. My použili na tento recept maso sumce.

2 náročnost
45 minut
Ryba pečená v pikantní krustě
ryba
  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • 2 lžíce nasekaných arašídů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
    3. Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
    4. Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
    5. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
    6. Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
    7. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
    8.  Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.

    Nejčtenější články

    Chytáme candáty

    Na candáty můžeme použít několik rybolovných technik. Lze je chytat na položenou jak na mrtvou, tak živou rybku, tak je lovit metodou plavané, tedy pomocí splávku a nejlépe živé nástrahy. Nejaktivnější způsob je pak vláčení na mrtvou rybku, nebo na umělou nástrahu. V tomto článku rozebereme všechny základní metody lovu candátů.

    Nejlepší letní nástrahy pro kaprovité ryby

    V tomto článku jsme si dovolili udělat takový stručný výběr nástrah, s kterými máme dobré zkušenosti při chytání v letních vedrech. Není to žádný objevný článek, jen výčet toho nejlepšího, co můžeme v létě kaprovitým rybám nabídnout. Mladým rybářům může hodně pomoci, staré pak třeba inspiruje k nahození nástrahy, na kterou již dávno zapomněli.

    Lov dravců na mrtvou rybku

    Ne vždy máme po ruce živé nástražní rybky. Stejně, například štiky, dají často přednost ve sloupci houpajícímu se mrtvému tělu ryby i když o kousek dále se plácá živá nástraha. Stalo se mě to již několikrát, když jsem na jeden prut chytal na živou rybku, na druhém se mě vznášela mrtvá nástraha a paní štika se dala přemluvit právě na tuto „mrtvolku“. Také nahazování s mrtvou rybkou je bez problémů, zatímco živou nástrahu by jsme, díky tvrdému dopadu na hladinu, zbytečně trápili.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím