Rybářský rozcestník

Ryba pečená v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo i mořské ryby. My použili na tento recept maso sumce.

2 náročnost
45 minut
Ryba pečená v pikantní krustě
ryba
  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • 2 lžíce nasekaných arašídů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
    3. Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
    4. Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
    5. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
    6. Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
    7. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
    8.  Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím