Rybářský rozcestník

Ryba pečená v pikantní krustě

Tímto způsobem můžeme upravit jakýkoliv druh sladkovodní nebo i mořské ryby. My použili na tento recept maso sumce.

2 náročnost
45 minut
Ryba pečená v pikantní krustě
ryba
  • 800 g filetů ze sumce bez kůže
  • 150 g česnekových chipsů (brambůrků)
  • 2 lžíce nasekaných arašídů
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce solamylu
  • 1 lžíce sušené petrželky
  • 2 ks vejce
  • drcený kmín
  • mléko
  • pepř
  • olej
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety poprášíme drceným kmínem, osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet
    2. Chipsy válečkem rozdrtíme na drobné kousky, arašídy rovněž nasekáme na drobno
    3. Chipsy, smícháme s arašídy a sušenou petrželkou
    4. Z mléka vajec, solamylu a hladké mouky vymícháme hladké těstíčko, které osolíme, necháme chvíli stát
    5. Filety namáčíme do těstíčka, necháme trochu okapat a pak obalíme v chipsech, znovu namočíme do těstíčka a obalíme v chipsech ještě jednou
    6. Porce ryby naskládáme na plech vyložený pečícím papírem, který potřeme olejem
    7. Pečeme ve vyhřáté troubě 15-20 minut při 180 °C
    8.  Pečené porce ryby ozdobíme citronem, chilli vlákny, položíme na listy římského salátu a podáváme například s bramborovým salátem, brambory, hranolky atd.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím