Rybářský rozcestník

Ústřice po benátsku

Jedna z variant servírování ústřic.

2 náročnost
25 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 24 ks ústřic
  • několik citrónů
  • olivový olej
  • Směs:
  • 1 lžíce jemně osmažené strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 ks jemně nasekaného řapíku celeru
  • 1 ks rozetřený stroužek česneku
  • špetka tymiánu
  • voda z ústřic
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Očištěné ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme
    2. Vrchní lastury odstraníme, ústřice vyjmeme, spodní lastury dobře omyjeme
    3. Ústřice vložíme do lastur, poklademe připravenou směsí (výše uvedené přísady dobře rozmícháme), pokapeme olejem a zprudka opečeme pod grilem
    4. Podáváme s dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Lov kaprů tzv. „na trhačku“ (pomocí kolíčků na prádlo)

    Kapry metodou trhačky, tzv. „na kolíčky“, chytáme z několika důvodů. Především všude tam, kde je hodně silný proud a máme problém udržet své montáže pěkně v klidu u dna na námi zvoleném místě. Dalším důvodem může být hodně nečistot plovoucích jak na hladině, tak pod ní, například po bouřích, velkých lijácích a podobně. Vlasec vedený vzduchem nad vodou totiž není strhávaný proudem a nepořádek unášený vodou se na něj nemá jak zachytit.

    Swinger nahrazený kolíčkem na prádlo a gumou

    Nahradit rozbitý swinger kolíčkem na prádlo a gumou napadlo mého kamaráda poměrně nedávno. V nouzi si prostě rybář musí umět poradit. Ovšem všechny nás šokovalo, že celý systém pak fungoval lépe, jako s klasickým swingerem.

    Velké sousto z kukuřice pro větší kapry

    Velké sousto vyselektuje drobnější ryby a tak záběr přijde jen od většího kusu. To docílíme použitím více kukuřic najednou napíchnutých na přívěs háčku s očkem uvázaného pomocí bezuzlového vázání …

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím