Rybářský rozcestník

Ústřice po benátsku

Jedna z variant servírování ústřic.

2 náročnost
25 minut
  • Recept na 4 porce:
  • 24 ks ústřic
  • několik citrónů
  • olivový olej
  • Směs:
  • 1 lžíce jemně osmažené strouhanky
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 ks jemně nasekaného řapíku celeru
  • 1 ks rozetřený stroužek česneku
  • špetka tymiánu
  • voda z ústřic
  • mletý pepř
  • Příprava

    1. Očištěné ústřice opatrně otevřeme a vnitřní vodu zachytíme
    2. Vrchní lastury odstraníme, ústřice vyjmeme, spodní lastury dobře omyjeme
    3. Ústřice vložíme do lastur, poklademe připravenou směsí (výše uvedené přísady dobře rozmícháme), pokapeme olejem a zprudka opečeme pod grilem
    4. Podáváme s dílky citrónu.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?