Na rozpáleném oleji na pánvi opečený losos, servírovaný s omáčkou z bílého vína, smetany, kečupu a dalších ingrediencí.
1. Lososa opláchneme, osušíme, nakrájíme na stejně velké porce, osolíme, opepříme, zprudka opečeme po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji, pak rybu asi 10 minut zvolna opékáme na mírném plameni za občasného obracení
2. Na troše rozehřátého oleje zpěníme oloupané, na plátky nakrájené stroužky česneku, přidáme na drobno nasekanou petrželku, kečup a krátce otrestujeme
3. Vše zalijeme bílým vínem, chvíli povaříme, dochutíme pepřem, solí, přilijeme smetanu a povaříme cca 5-8 minut
4. Na talíři přelijeme lososa připravenou omáčkou, každou porci ozdobíme plátkem citronu a podáváme s vařenými bramborami.