Plody moře orestované s česnekem a rajčaty, zalité vínem, zakapané citronovou šťávou, dušené doměkka, smíchané s uvařenými špagetami, ochucené vegetou.
1. Špagety dáme do vroucí osolené vody a uvaříme tak zvaně al dente neboli na skus, pak je scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat
2. Oloupaný, nadrobno nasekaný česnek i opláchnutá, na kostičky nakrájená rajčata krátce orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme rozmražené mořské plody, opět vše orestujeme, zalijeme vínem, zakapeme citronovou šťávou a pod pokličkou dusíme doměkka
3. Pak přisypeme nadrobno nasekanou bazalku s petrželkou, promícháme, do směsi zlehka vmícháme uvařené špagety a ochutíme vegetou
4. Špagety rozdělíme na talíře, ozdobíme kouskem zelené petrželky a ihned podáváme.
Před podáváním můžeme špagety posypat strouhaným parmazánem.