Rybářský rozcestník

Karas na másle a česneku

Karas má chutné maso, možná lepší než kapr, nesmí být však chycen v příliš bahnité a stojaté vodě, maso má pak bahnitou příchuť. Kusy o délce 35-40 cm jsou pro tepelné zpracování nejlepší.

2 náročnost
45 minut
karasKarasKaras
  • 1000 g naporcovaných očištěných karasů
  • nasekaná petrželka
  • česnek
  • máslo
  • kmín
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné porce karase osolíme, necháme 20 minut odpočinout.
    2. Porce ryb osušíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kmínem. Narovnáme do pekáče, poklademe kousky másla, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme 15 minut.
    3. Upečené porce ryb posypeme nasekanou petrželkou. Skvěle k tomu chutná čerstvý chléb, chlazené pivo.

    Doporučení

    Podobně lze připravit i další druhy bílých ryb, např. kapr, cejn, plotice, perlín, tloušť.

    Poznámka

    Text i foto: Dalibor Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?