Rybářský rozcestník

Rejnok s celerem a mrkví

Kousky rejnočího masa orestované na másle a servírované s podušenou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 750 g masa z rejnka
  • 75 g másla
  • 50 g celeru hlíznatého
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 lžičky bílého jogurtu
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 1 lžíce tučné smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvě namletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné rejnočí maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem a osolíme
    2. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na nudličky, očištěnou cibuli nakrájíme na jemné plátky
    3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla na kterém orestujeme kostky ryby
    4. Na druhé čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém podusíme připravenou zeleninu, dusíme ji do změknutí, pak směs zaprášíme moukou a vaříme ještě 2 minut
    5. Nakonec do zeleninové směsi přidáme hořčici, jogurt a smetanu, opatrně promícháme a chvíli povaříme (za stálého míchání)
    6. Do podušené zeleninové směsi vložíme orestované kousky rejnoka a vše promícháme.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!