Rybářský rozcestník

Rejnok s celerem a mrkví

Kousky rejnočího masa orestované na másle a servírované s podušenou zeleninou.

2 náročnost
25 minut
  • Rozpis na 4 porce:
  • 750 g masa z rejnka
  • 75 g másla
  • 50 g celeru hlíznatého
  • 1 ks větší cibule
  • 1 ks mrkve
  • 2 lžičky bílého jogurtu
  • 2 lžičky francouzské hořčice
  • 1 lžíce tučné smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • čerstvě namletý černý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné rejnočí maso nakrájíme na větší kostky, okořeníme pepřem a osolíme
    2. Mrkev a celer oškrábeme a nakrájíme na nudličky, očištěnou cibuli nakrájíme na jemné plátky
    3. Na pánvi rozehřejeme polovinu másla na kterém orestujeme kostky ryby
    4. Na druhé čisté pánvi rozehřejeme zbytek másla, na kterém podusíme připravenou zeleninu, dusíme ji do změknutí, pak směs zaprášíme moukou a vaříme ještě 2 minut
    5. Nakonec do zeleninové směsi přidáme hořčici, jogurt a smetanu, opatrně promícháme a chvíli povaříme (za stálého míchání)
    6. Do podušené zeleninové směsi vložíme orestované kousky rejnoka a vše promícháme.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?