Rybářský rozcestník

Rácský kapr

Recept z Maďarska na kapra opečeného na slanině, zapečeného spolu s bramborami a dalšími ingrediencemi v troubě, servírovaného s opraženými hřebínky slaniny, zelenou petrželkou a kysanou smetanou. Originální recept se jmenuje Rácponty.

2 náročnost
70 minut
  • Rozpis na 10 porcí:
  • 1,8 kg vykostěného kapra
  • 2,5 kg brambor
  • 300 g slaniny
  • 250 g cibule
  • 200 g sádla
  • 5 ks zelených paprik
  • 5 ks rajčat
  • 8 dl kysané smetany
  • 1 hrst zelené petrželky
  • lahůdková mletá paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Naporcovaného kapra opečeme na proužcích slaniny
    2. Brambory uvařené ve slupce nakrájíme na kostky
    3. Pekáč vymažeme sádlem, poklademe brambory, na ně navrstvíme porce opečeného kapra, na rybí maso vyskládáme pokrájená rajčata, papriky a kolečka cibule
    4. Pokrm posypeme mletou paprikou a přelijeme kysanou smetanou, pečeme v troubě vyhřáté na 190-200 °C tak 20-30 minut
    5. Jednotlivé porce podáváme ozdobené hřebínky ze slaniny, obalenými v mleté paprice a opraženými na pánvi, zelenou petrželkou a kysanou smetanou.

    Nejčtenější články

    Fishsurfing Tržiště – vyhledávač rybářských potřeb

    Ztrácíte se v nepřeberné nabídce rybářských eshopů? Hesla jako „nejlepší“, „nejlevnější“, „sleva“ a „akce“ vám zní povědomě? Jestliže hledáte opravdu nejlepší nabídku a chcete rychle a snadno najít vše, co potřebujete, představujeme vám nový vyhledávač rybářských potřeb – Fishsurfing Tržiště!

    Sladký likér jako dip? Vyzkoušejte třeba griotku, funguje skvěle!

    Došel vám oblíbený dip, nebo prostě rádi zkoušíte něco nového a nejste lakomí, obětujte panák vašeho oblíbeného sladkého likéru a použijte ho jako dip, možná vás překvapí, že i některé ryby, pokud mají možnost, jsou pěkné násosky.

    Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz, odbor RT ve spolupráci s ČRS, z.s., místní organizací Nepomuk pořádají Územní halový přebor v rybolovné technice mládeže podzimní kolo….