Rybářský rozcestník

Pečený kapr po maďarsku

Ochucené porce kapra pečené spolu se slaninou, vařenými bramborami, rajčaty, cibulí a paprikou.

2 náročnost
45 minut
  • 1 kg kapra bez hlavy
  • 300 g vařených brambor
  • 100 g slaniny
  • 40-50 g másla
  • 2 ks zelené papriky
  • 2 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 1 dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • mletá sladká paprika
  • sůl
  • Příprava

    1. Z kapra stáhneme kůži, rozdělíme na porce, každou porci na povrchu několikrát nařízneme, osolíme a posypeme mletou paprikou
    2. Slaninu nakrájíme na plátky, každý plátek po jedné straně několikrát nakrojíme a dáme do zářezů v rybích porcích tak, aby nakrájená strana plátků vyčnívala
    3. Do zapékací mísy vymazané máslem naskládáme uvařené, na plátky nakrájené brambory a na ně položíme porce kapra
    4. Porce kapra poklademe oloupanými, na plátky nakrájenými cibulemi, plátky rajčat a očištěnými na proužky nakrájenými paprikami
    5. Pokapeme rozpuštěným máslem, dáme do trouby a pečeme při 180 °C 10 minut, pak vše polijeme smetanou rozmíchanou s hladkou moukou a dopečeme.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.