Rybářský rozcestník

Pstruzi pod peřinkou

Opečení pstruzi, zapečeni v těstíčku s plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.

2 náročnost
45 minut
  • 600 g pstruhů
  • 100 g hladké mouky
  • 80 g sádla
  • 250 ml mléka
  • 2 ks žloutků
  • 1 ks bílku
  • 1 ks citronu
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy důkladně očistíme, opláchneme, osušíme a na části rozehřátého sádla zprudka po obou stranách opečeme, pak urovnáme do pekáčku vytřeného zbylým sádlem
    2. Mléko rozmícháme se žloutky, hladkou moukou, zlehka vmícháme tuhý sníh vyšlehaný z bílku, osolíme a připraveným těstíčkem přelijeme opečené pstruhy
    3. Dáme do trouby a při 200 °C zapékáme 20 minut, hotové pak zdobíme plátky citronu a nadrobno nasekanou petrželkou.

    Doporučení

    Podáváme s vařenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!