Rybářský rozcestník

Pstruzi na víně s mandlemi

Pečený pstruh na másle s bílým vínem, servírovaný posypaný opečenými mandlemi, nasekanou petrželkou a s dílky citrónu.

2 náročnost
45 minut
  • 6 ks pstruhů
  • 1 ks citrónu
  • 100 g mandlí
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy si očistíme, opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
    2. Mezitím si mandle vložíme do studené vody, kterou přivedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté mandle scedíme, oloupeme a osmahneme na dvou lžících oleje
    3. Poté si odležené pstruhy osolíme, vložíme do pekáčku s rozehřátým máslem a zbytkem oleje, podlijeme vínem a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 20 minut, dokud pstruzi nebudou mít pěkně křupavou kůrčičku, během pečení občas přeléváme šťávou s vínem
    4. Pečené pstruhy servírujeme posypané opečenými mandlemi a nasekanou petrželkou s citrónem nakrájeným na měsíčky.

    Nejčtenější články

    Lov sumců pomocí tyčové bójky tzv. činky

    Lov sumců patří mezi vrcholné rybářské disciplíny, nejen proto, že sumec je velká a chytrá ryba, ale také proto, že bez kvalitního náčiní cíleně nastražit na sumce je hloupost. I u nás se nacházejí kusy velké přes 2 metry a tak vytáhnout takového macka, ještě když se brání, to vyžaduje opravdu dobrou výbavu. Ale pojďme si popovídat o tyčové bójce, šikovné to pomůcce na chytání větších dravců, tedy nejen sumců, ale například i velkých štik.

    Lov sumců na položenou na pelety a boilies

    Když lov sumců na pelety, pak asi nejúčinnější jsou tzv. „halibutky“ tedy pelety, které, kromě jiného, obsahují maso sardinek. A kdyby náhodou někdo nevěděl, co jsou pelety, pak pelety jsou lisované válečky, které se od boilies kuliček liší právě jejich způsobem výroby a také tvarem. A nutno podotknout, pokud lovné místo několik dní zakrmíte, můžete se dočkat i na pelety pěkných úlovků a to nejen sumců, ale i kaprů, případně i dalších ryb. Ovšem díky masivnímu zakrmování kaprů boilies koulemi dnes můžeme úspěšně chytat sumce na položenou také na oblíbené boilies.

    Matjesy ze sladkovodních ryb – postup přípravy ve fotografii

    Matjesy můžeme vyrobit i ze sladkovodních ryb. Vhodné jsou masitější ryby, které mají dostatek masa ve hřbetu, osvědčil se například karas nebo kapr velký do 50 cm.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím