Rybářský rozcestník

Pstruzi na víně s mandlemi

Pečený pstruh na másle s bílým vínem, servírovaný posypaný opečenými mandlemi, nasekanou petrželkou a s dílky citrónu.

2 náročnost
45 minut
  • 6 ks pstruhů
  • 1 ks citrónu
  • 100 g mandlí
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 4 lžíce oleje
  • citrónová šťáva
  • petrželka
  • sůl
  • Příprava

    1. Pstruhy si očistíme, opláchneme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 20 minut odležet
    2. Mezitím si mandle vložíme do studené vody, kterou přivedeme k varu, povaříme 1 minutu, poté mandle scedíme, oloupeme a osmahneme na dvou lžících oleje
    3. Poté si odležené pstruhy osolíme, vložíme do pekáčku s rozehřátým máslem a zbytkem oleje, podlijeme vínem a pekáček vložíme do předehřáté trouby na 190 °C, pečeme asi 20 minut, dokud pstruzi nebudou mít pěkně křupavou kůrčičku, během pečení občas přeléváme šťávou s vínem
    4. Pečené pstruhy servírujeme posypané opečenými mandlemi a nasekanou petrželkou s citrónem nakrájeným na měsíčky.

    Nejčtenější články

    Cílený lov candátů ze břehu klasickou přívlačí

    Cílený lov jednotlivých druhů dravých ryb má svá úskalí, ale rozhodně se vyplatí zaměřit zájem na konkrétního dravce. Co predátor, to jiný způsob lovu a tak nejen zvolená technika lovu, ale především i správná volba montáže má velký vliv na úspěšnost našeho snažení. O dobré volbě místa snad ani nemusím mluvit, to je samozřejmostí, pokud jdeme cíleně po konkrétním vodním predátorovi, aby v daném místě vůbec zrovna byl. V tomto článku se zaměříme na lov candátů a to klasickou přívlačí ze břehu. Tedy nebudeme zde řešit vertikální přívlač, ale ani například drop shot.

    Chytání amurů na listy salátu, či jinou zeleninu

    Amur je ryba někdy tuze vybíravá, jindy nám přijde naopak na nástrahu, kterou jsme vnadili na úplně jinou rybu. Asi nejčastěji se amuři chytají na kukuřici, kousky ovoce, či střídku chleba. Často však zaznamenáme úspěch při cíleném lovu amurů, pokud jim zkusíme nabídnout něco od zeleniny, například tužší listy hlávkového salátu, kedlubny, syrové či spařené zelné listy apod.

    Rady pro začínající vláčkaře – nástrahy vhodné pro vláčení

    Ano, vláčení je fenomén, ale je to především dřina. Někdy ani 300 náhozů nestačí k tomu, aby člověk spatřil nějakou tu šupinu. Vláčkař musí být nejen tělesně zdatný, ale také musí překypovat výrou v sebe sama. Někdy totiž ani několik hodin prohazování vodou nestačí k tomu, aby byl lov úspěšný a pak jen psychicky zdatný rybář dokáže další den vzít vláčecí prut opět do ruky a nahodit. Kromě výše uvedeného i znalost vody, či konkrétního místa, kde rybář chytá a také slušná výbava vede k úspěchu. Ovšem pro úspěšný lov vláčením je především nutná ta pravá nástraha, právě ta často rozhoduje o tom, zda rybář ten den zasekne rybu, nebo ne.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím