Rybářský rozcestník

Grilovaní pstruzi s jemnou omáčkou

Očištěné pstruhy osolené, pokapané citrónovou šťávou, grilované na grilu, servírované s jemnou omáčkou z našlehané smetany, majonézy, brusinkového kompotu, nastrouhaného křenu a citrónové šťávy.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
  • 6 ks pstruhů
  • citrónová šťáva
  • olej
  • sůl
  • Na omáčku:
  • 100 g majonézy
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 2 lžíce brusinkového kompotu
  • nastrouhaný čerstvý křen
  • citrónová šťáva
  • Příprava

    1. Očistíme si pstruhy, omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 15-20 minut odležet
    2. Poté pstruhy osolíme po obou stranách i uvnitř, potřeme olejem a grilujeme asi 15 minut na každé straně, pstruhy obracíme jen jednou
    3. V době grilování si připravíme jemnou omáčku smícháním majonézy, brusinkového kompotu, trochu citrónové šťávy, nastrouhaného křenu dle chuti, vše společně důkladně promícháme, nakonec do omáčky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu
    4. Grilované pstruhy servírujeme přelité jemnou omáčkou s vařenými brambory.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!