Očištěné pstruhy osolené, pokapané citrónovou šťávou, grilované na grilu, servírované s jemnou omáčkou z našlehané smetany, majonézy, brusinkového kompotu, nastrouhaného křenu a citrónové šťávy.
1. Očistíme si pstruhy, omyjeme, osušíme, pokapeme citrónovou šťávou a necháme 15-20 minut odležet
2. Poté pstruhy osolíme po obou stranách i uvnitř, potřeme olejem a grilujeme asi 15 minut na každé straně, pstruhy obracíme jen jednou
3. V době grilování si připravíme jemnou omáčku smícháním majonézy, brusinkového kompotu, trochu citrónové šťávy, nastrouhaného křenu dle chuti, vše společně důkladně promícháme, nakonec do omáčky zlehka vmícháme ušlehanou smetanu
4. Grilované pstruhy servírujeme přelité jemnou omáčkou s vařenými brambory.