Rybářský rozcestník

Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle

Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.

2 náročnost
30 minut
Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle
  • 200 g a více plotic (nebo jiné bílé ryby)
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • máslo
  • citrón
  • kmín
  • sůl
  • zelené listy petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby omyjeme a naporcujeme, porce ryb osolíme a necháme chvíli odpočinout
    2. Ryby osušíme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou mletou paprikou
    3. Opékáme na másle, z obou stran, až je ryba propečená a má zlatou kůrčičku
    4. Na talíři hotové rybí maso ještě okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem, vařeným bramborem a pod.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?