Rybářský rozcestník

Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle

Bílé ryby jsou často mezi rybáři považované za podřadné. Maso cejna, plotice, perlína, karasa, podoustve atd. je však velmi chutné, nevýhodou je velké množství svalových kůstek v jejich mase. Komu kosti nevadí, ten si však může třeba právě na ploticích moc a moc pochutnat.

2 náročnost
30 minut
Plotice (nebo jiné bílé ryby) na másle
  • 200 g a více plotic (nebo jiné bílé ryby)
  • červená paprika
  • hladká mouka
  • máslo
  • citrón
  • kmín
  • sůl
  • zelené listy petrželky na ozdobu
  • Příprava

    1. Očištěné a vykuchané ryby omyjeme a naporcujeme, porce ryb osolíme a necháme chvíli odpočinout
    2. Ryby osušíme a obalíme v hladké mouce smíchané s červenou mletou paprikou
    3. Opékáme na másle, z obou stran, až je ryba propečená a má zlatou kůrčičku
    4. Na talíři hotové rybí maso ještě okmínujeme, pokapeme citronovou šťávou a ozdobíme petrželkou, podáváme s chlebem, vařeným bramborem a pod.

    Nejčtenější články

    Rybářské bajky, mýty, pověry a přísloví

    No, co rybář, to nějaká pověra. Někdo jim věří, jiný ne. Ale občas si říkám, že na každém šprochu je pravdy trochu! 🙂 A tak jsem je začal sbírat.

    Chov a skladování žížal

    Dnes se dají koupit žížalky, či i jiné živé rybí nástrahy, ve specializovaných obchodech, ale leze to dost do peněz. Pak máme další možnosti, jak my rybáři přijít k žížalám. Buď si je pracně nakopeme venku na zahradě, což může být dost zdlouhavé a za sucha či mrazu marný boj, nebo můžeme žížalám vytvořit ideální podmínky a vypěstovat si je doma ve sklepě, nebo na zahradě.

    Výroba závaží z kamene

    Někdo se snaží celou montáž co nejvíce zneviditelnit ve vodě. Jiný zase používá klipsy na odhození zátěže při záseku, kdy je opravdu vhodné a také lacinější nechat ve vodě kus kamene, než zátěž olověnou. O šetrnosti k přírodě nemluvě! Ostatní chtějí třeba jen ušetřit. Vyrobte si tedy, za dlouhých zimních večerů, šetrné závaží z kousku drátu a kamene, v létě se jistě, tyto náhražky olova, budou hodit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím