Rybářský rozcestník

Pstruh se smetanovou omáčkou a slaninou

Filety slepené smetanovou omáčkou, obalené slaninou, na másle opečené, posypané parmazánem.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks menších pstruhů
  • 4 ks plátků anglické slaniny
  • 1 ks šalotky
  • 125 g másla
  • 50 g tvrdého sýra
  • 150 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • parmazán na posypání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci osmahneme na 1 lžíci rozehřátého másla oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, dochutíme solí a pepřem
    2. Očištěného pstruha rozdělíme na filety, osolíme a opepříme
    3. Pak vždy 2 filety slepíme připravenou omáčkou, zabalíme do slaniny, zpevníme párátky a opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
    4. Opečené ryby zbavíme párátek a podáváme sypané na jemno strouhaným parmazánem.

    Nejčtenější články

    Masaři plundrují svazové vody!

    Na internetu koluje Print Scrn chatu dvou mladíků, který ukazuje dva masaře v tom pravém světle. Z jejich diskuze totiž vyplývá, že ve svazové vodě chycené ryby prodávají obchodníkům vietnamské národnosti.

    Horní míry dravců? Ano nebo ne?

    V jedné komunitě na Facebooku se objevila diskuze o snaze stanovit, kromě kaprů, horní míry i dravcům. Jak to vidíte vy? Je potřeba hájit trofejní dravce? Já osobně si nejsem jistý, že například u sumce je třeba nějaké hájení, ale třeba jsem mimo. Pojďme si na toto téma popovídat i u nás na Facebooku!

    V portugalském moři chytili prehistorické monstrum. Žilo již před 80 miliony let

    Pracovníci Portugalského institutu moře a atmosféry vylovili u břehů oblasti Algarve mimořádně vzácný druh žraloka. Jedná se o živočicha, který na naší planetě žije již desítky milionů let a je proto vědci označován za „živou fosilii.“ S odkazem na místní televizi o tom informoval server BBC.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím