Rybářský rozcestník

Pstruh se smetanovou omáčkou a slaninou

Filety slepené smetanovou omáčkou, obalené slaninou, na másle opečené, posypané parmazánem.

2 náročnost
25 minut
  • 4 ks menších pstruhů
  • 4 ks plátků anglické slaniny
  • 1 ks šalotky
  • 125 g másla
  • 50 g tvrdého sýra
  • 150 ml smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • parmazán na posypání
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. V hrnci osmahneme na 1 lžíci rozehřátého másla oloupanou, na drobno nakrájenou šalotku, zasypeme hladkou moukou a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku, kterou zalijeme smetanou a vmícháme nastrouhaný tvrdý sýr, dochutíme solí a pepřem
    2. Očištěného pstruha rozdělíme na filety, osolíme a opepříme
    3. Pak vždy 2 filety slepíme připravenou omáčkou, zabalíme do slaniny, zpevníme párátky a opečeme po obou stranách na zbylém rozehřátém másle
    4. Opečené ryby zbavíme párátek a podáváme sypané na jemno strouhaným parmazánem.

    Nejčtenější články

    Sumec kanibal, aneb čím vším sumci nepohrdnou. Mohou napadnout i člověka?

    Kanibalismus u sumců je přirozeným jevem a setkáme se s ním všude, nejen tam, kde je moc přemnožený a má málo potravy. Pokud hájí své teritorium, klidně vystartuje po stejně velkém jedinci, který nepatří mezi jeho nejbližší rodinu. Jde o teritoriální chování. Ovšem cizí jedinci svého druhu nejsou jeho hlavní potravou. Kromě menších ryb nepohrdne ani hlodavci, menšími ptáky apod. Může si ale sumec udělat zálusk i na člověka?

    Způsoby uzení ryb

    Známe různé způsoby uzení ryb, liší se teplotou kouře, dobou uzení a také trvanlivostí výsledného produktu.

    Koule z DECATHLONU jsou trnem v oku některým českým výrobcům

    Boilies z DECATHLONU se stále probírá na diskuzních fórech na různých rybářských webech a také na Facebooku. Jde o to, že zásadně konkuruje cenou běžným výrobcům a tak někteří testeři renomovaných značek začali koule z DECATHLONU ve svých článcích hanit. My jsme byli donedávna zcela neutrální, ale po sérií negativních článků na Facebooku jsme se naštvali a zašli do obchodu a „dekatloňácké“ koule koupili. Boilies jsme pak testovali na stojaté svazové vodě, také na jednom soukromém revíru a nakonec i na proudné vodě na Labi. A jak jsme s koulemi dopadli?

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím