Káva připravená nad venkovním ohněm v sáčku zhotoveném z alobalu.
1. Alobal přeložíme tak, aby vznikly dvě vrstvy, vytvarujeme sáček, do kterého pak nasypeme mletou kávu a nalijeme vodu
2. Sáček dobře uzavřeme a upevníme do rozštípnuté větve, kterou pak dáme těsně nad přímý oheň, kávu krátce povaříme
3. Sáček sundáme ze zdroje tepla a chvíli bez pohnutí držíme, aby se usadila káva na dně sáčku
4. Sáček propíchneme ostrým nožem tak 1-2 cm nad dnem a kávu necháme vytékat do šálku
5. Kávu dle chuti osladíme a podáváme.
Kdo si chce vychutnat kávu i s lógrem, prostě propíchne sáček vespod provizorního sáčku z alobalu.
Více o vaření v alobalu nad ohněm viz. naše škola vaření zde: Provizorní nádoba na vaření nad ohněm z větve a alobalu.