Rybářský rozcestník

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované dobře vychlazené.

3 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení, 24 hodin naložení  
  • 1 kg amura
  • 50 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 l vody
  • 0,5 l octa
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
    2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
    3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem
    4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
    5. Podáváme vychlazené.

    Příprava nálevu:
    Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Potlačení pachové stopy na nástrahách i návazcích

    Některé ryby mají opravdu dobře vyvinutý čich. V zásadě se ryby dělí do dvou skupin, jedny mají vysoce vyvinutý čich, ale za to horší zrak a druhé mají výborný zrak, ale horší čich. A právě ty druhy, co dobře vnímají různé pachy, můžeme přelstít drobnou vychytávkou.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím