Rybářský rozcestník

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované dobře vychlazené.

3 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení, 24 hodin naložení  
  • 1 kg amura
  • 50 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 l vody
  • 0,5 l octa
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
    2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
    3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem
    4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
    5. Podáváme vychlazené.

    Příprava nálevu:
    Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím