Rybářský rozcestník

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované dobře vychlazené.

3 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení, 24 hodin naložení  
  • 1 kg amura
  • 50 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 l vody
  • 0,5 l octa
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
    2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
    3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem
    4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
    5. Podáváme vychlazené.

    Příprava nálevu:
    Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Základní návazce a koncové sestavy pro boilie a pelety

    D-Rig, S-rig, plovoucí návazec s Pop Up bolie nebo peletkou, návazce pro lov ve vodním sloupci …. no, pro začínající, ale i mírně pokročilé rybáře těch názvů je až moc! 🙂 Moderní kaprařina má opravdu rozmanité názvosloví různých důmyslných sestav koncových návazců. Jejich použití bývá závislé nejen na typu revíru, ale také na dalších okolnostech, například na hloubce vodního sloupce v místě lovného místa, zda je dno bahnité nebo naopak písečné, mírně zarostlé nebo naopak s hojným rostlinstvem na dně… Ani v tomto článku nedokážeme ukázat všechny možnosti, jak uvázat a nabídnout nástrahu rybám. Najdete zde ale takový základní výběr návazců, které se v dnešní době nejvíce používají při lovu kaprovitých ryb na boilies a pelety.

    Sedmnáctiletý student pokořil český rekord. Chytil kapra vážícího 32 kilogramů

    Fantastik, takové jméno dostal kapr vážící 32 kg. Unikátní kousek ulovil nedávno teprve 17letý Stanislav Blažka. Pokořil tak rekord mezi kapraři. V českých svazových vodách se podle dostupných informací těžší rybu doposud chytit nepodařilo.

    Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě!

    Přátelé, naše reprezentace získala tento víkend v Anglii stříbrné medaile a posádka Honza Hubka a Jakub Kolář se stali mistry světa v lovu dravých ryb z lodě. Skvělý úspěch a velká gratulace celému týmu. 👍🎸🍀💪🙏👌

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím