Rybářský rozcestník

Nakládaný opečený amur

Opečené filety z amura naložené do nálevu, servírované dobře vychlazené.

3 náročnost
40 minut
+ 30 minut odležení, 24 hodin naložení  
  • 1 kg amura
  • 50 g hladké mouky
  • mletý černý pepř
  • olej
  • sůl
  • Na nálev:
  • 2-3 ks stroužky česneku
  • 1 ks bobkového listu
  • 1 ks větší cibule
  • 1 l vody
  • 0,5 l octa
  • několik kuliček černého pepře
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěnou, vykuchanou a pod tekoucí vodou opranou rybu naporcujeme na větší filety
    2. Připravené maso osolíme, okořeníme pepřem a necháme 30 minut odležet, pak filety poprášíme moukou a zprudka je opečeme na oleji
    3. Opečené rybu vložíme do skleněné nebo kameninové nádoby a zalijeme teplým nálevem
    4. Zakryjeme, uložíme do chladu a necháme nejméně 24 hodin uležet
    5. Podáváme vychlazené.

    Příprava nálevu:
    Ve vodě smíchané s octem svaříme bobkový list, cibuli nakrájenou na kolečka a na půlky překrojený česnek spolu se solí a celým pepřem, po 5 minutách nálev sundáme ze zdroje tepla a necháme částečně vychladnout.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!