Rybářský rozcestník

Pstruh duhový na zázvoru s citronem

Filety vykuchaného pstruha pokladené plátky citronu, česneku, zázvoru a másla, upečené spolu s cibulí, podlité vínem.

2 náročnost
40 minut
Pstruh duhový na zázvoru s citronem
  • 1 kg filet vykuchaného prstruha duhového
  • 100 g másla
  • 50 g oddenku zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks citronu
  • 1 ks červené cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné pstruhy zbavíme hlavy ocasu a podélně rozřízneme, půlky pstruha ještě překrojíme na polovinu
    2. Porce pstruha narovnáme do pekáče, poklademe oloupanými kousky citronu, plátky zázvoru česneku a másla, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách pečení podlijeme vínem a přidáme kolečka červené cibule a pečeme dalších 10 minut
    3. Upečené porce ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s vařenými brambory s plátky másla.

    Nejčtenější články

    Proč zkušení rybáři suší boilies?

    Usušené boilies může zásadně zvýšit úspěšnost lovu kaprů a to i těch velmi opatrných. Hlavně při lovu kaprů v teplé letní vodě, ale i při větší aktivitě drobné bílé ryby, je důležité použít jako nástrahu právě vytvrzené boilies díky jeho proschnutí. Usušené koule ztvrdnou, stanou se odolnějšími proti okusu drobné ryby a také se prodlouží jejich poločas rozpadu.

    Obal na pruty z džínů (riflí)

    Obal na pruty si můžete samozřejmě koupit. Ale nejen pro šetřílky tu máme tip na obal na pruty ušitý ze starých džínsů. A nemusí jít jenom o obal na pruty, stejně tak si do přešitých riflí můžete k vodě nosit podběrák, stojan, vidličky…

    Houbička na mytí nádobí se hodí i na rybách!

    Asi každý již držel v ruce houbičku na nádobí, i když se třeba vyhýbá kuchyni, jak jen může. Přesto se vyplatí si ji brát na ryby a to nejen na mytí nádobí. Můžeme ji použít třeba jako nosič vůní a chutí, nebo na ni lze dokonce chytat. Ovšem také se hodí jako pomocník při vyvážení krmení a nástrahy například s dálkově ovládanou lodičkou.