Rybářský rozcestník

Pstruh duhový na zázvoru s citronem

Filety vykuchaného pstruha pokladené plátky citronu, česneku, zázvoru a másla, upečené spolu s cibulí, podlité vínem.

2 náročnost
40 minut
Pstruh duhový na zázvoru s citronem
  • 1 kg filet vykuchaného prstruha duhového
  • 100 g másla
  • 50 g oddenku zázvoru
  • 1 dl bílého vína
  • 4 ks stroužky česneku
  • 1 ks citronu
  • 1 ks červené cibule
  • sůl
  • Příprava

    1. Očištěné pstruhy zbavíme hlavy ocasu a podélně rozřízneme, půlky pstruha ještě překrojíme na polovinu
    2. Porce pstruha narovnáme do pekáče, poklademe oloupanými kousky citronu, plátky zázvoru česneku a másla, osolíme a dáme péct do vyhřáté trouby na 200 °C, po 10 minutách pečení podlijeme vínem a přidáme kolečka červené cibule a pečeme dalších 10 minut
    3. Upečené porce ryby přendáme na talíř, přelijeme výpekem a podáváme nejlépe s vařenými brambory s plátky másla.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!