Rybářský rozcestník

Pstruzi s bylinkovou krustou

Nasekanými, solí a česnekem ochucenými bylinkami nadití pstruzi, zprudka opečení na pánvi na másle, zapečení v troubě hojně potření bylinkovo-česnekovou směsí.

2 náročnost
50 minut
Pstruzi s bylinkovou krustou
PstruziPstruzi
  • Rozpis na 2 porce:
  • 2 ks pstruzi v celku připravení pro kuchyňské zpracování
  • 3-4 ks stroužky česneku
  • 1 ks citronu + měsíčky citronu na ozdobu
  • 
1/2 svazku petrželové natě
  • 3-4 lžíce nasekaných lístků bazalky, případně jiných oblíbených bylinek
  • 
2 lžíce hladké mouky
  • 
2 lžíce strouhanky
  • 140 g másla
  • máslo na vymazání pekáče
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Bazalku s petrželkou usekáme na jemno a promícháme s česnekem utřeným se solí, pak bylinkovou směs s česnekem rozdělíme na dvě stejně velké části, jednu část necháme na později, do druhé poloviny přimícháme tak 40 g změklého másla a 2 lžíce strouhanky, vznikne nám hustá hmota
    2. Pstruhy důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou, vnitřní část dutiny pstruhů okořeníme pepřem, pokapeme citronovou šťávou a dáme do nich tu část bylinkové směsi s česnekem bez másla a strouhanky, z venku pstruhy poprášíme hladkou moukou
    3. V pánvi rozehřejeme 100 g másla, ryby na másle krátce, z obou stran, osmahneme
    4. Zapékací misku nebo pekáček silně vytřeme máslem, položíme do ní opečené pstruhy, povrch hojně potřeme bylinkovou směsí smíchanou se strouhankou a máslem
    5. Ryby přelijeme zbytkem másla z pánve, pokapeme citronem a dáme zapéci do trouby vyhřáté na 180-190 °C
    6. Pečeme cca 20-25 minut, až krusta zezlátne.

    Doporučení

    Pstruhy podáváme například s opečenými brambory, ryby zdobíme měsíčky citronu.

    Nejčtenější články

    Lov sumců na položenou na živé či mrtvé ryby

    Jedna z možností, jak chytat sumce tzv. „na těžko“ je nalíčit návazce u dna, nebo kousek nade dnem a nabídnout jim živou, či mrtvou rybku, nebo její části.

    Nastražení PopUp boilie na mikro obratlík

    U některých montáží jako Ronnie Rig, či Slip D Rig se PopUp boilie navazuje na mikro obratlík a to pomocí vlasce nebo přímo, pro tyto účely vytvořené, bait floss šňůry. V tomto články vám ukážeme pomocí foto návodu přesný postup, jak na to.

    Trn (osten) se silikonovou zarážkou – šikovná pomůcka pro nastražení pop up boilie pod háček

    Velmi praktická pomůcka pro rybáře v situaci, kdy chtějí pod háček napíchnout nějakou PopUp nástrahu a nemají po ruce vhodný návazec s háčkem a přívěsem pod ním.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím