Rybářský rozcestník

Předkrm ze slanečků

Skvělá chuťovka k pivu nebo zajímavý předkrm. Umleté maso ze slanečků promíchané s dalšími ingrediencemi, zepečené v troubě.

2 náročnost
40 minut
  • 400 g slanečkových řezů
  • 150 g smetany
  • 100 g kyselé smetany
  • 4 ks housky
  • 2 ks cibule
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • Příprava

    1. Slanečky umeleme na strojku, housky namočíme do smetany, cibuli pokrájíme a opečeme na oleji
    2. Housky vymačkáme, promícháme s umletými slanečky, přidáme osmaženou cibulku a pepř, promícháme
    3. Na plech vymazaný olejem nasypeme strouhanku, přidáme umletou směs, urovnáme, posypeme strouhankou a polijeme kysanou smetanou
    4. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
    5. Podáváme nakrájené na kostky, studené, jako chuťovku nebo předkrm, při oslavách zapíjíme pivem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?