Rybářský rozcestník

Předkrm ze slanečků

Skvělá chuťovka k pivu nebo zajímavý předkrm. Umleté maso ze slanečků promíchané s dalšími ingrediencemi, zepečené v troubě.

2 náročnost
40 minut
  • 400 g slanečkových řezů
  • 150 g smetany
  • 100 g kyselé smetany
  • 4 ks housky
  • 2 ks cibule
  • strouhanka
  • pepř
  • olej
  • Příprava

    1. Slanečky umeleme na strojku, housky namočíme do smetany, cibuli pokrájíme a opečeme na oleji
    2. Housky vymačkáme, promícháme s umletými slanečky, přidáme osmaženou cibulku a pepř, promícháme
    3. Na plech vymazaný olejem nasypeme strouhanku, přidáme umletou směs, urovnáme, posypeme strouhankou a polijeme kysanou smetanou
    4. Zapečeme v troubě vyhřáté na 200 °C dozlatova
    5. Podáváme nakrájené na kostky, studené, jako chuťovku nebo předkrm, při oslavách zapíjíme pivem.

    Nejčtenější články

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.