Rybářský rozcestník

Pražské grundle

Osolené malé rybky (mřenky, hrouzci) obalené v mouce, usmažené v celku, bez kuchání dokřupava.

1 náročnost
30 minut
+ doba máčení v mléce  
Pražské grundle
  • 800 g drobných rybek (do 8-10 cm, ale raději menší)
  • 100 g sádla
  • 100 g oleje
  • hladká mouka
  • sůl
  • Příprava

    1. Drobné rybky ponecháme v celku, tedy nekuchané a s hlavou (jen hrouzky musíme vykuchat a uříznout jim hlavy, pak je osolit a 2 hodiny máčet v mléce)
    2. Rybky opereme, necháme důkladně okapat, pak je osolíme a obalíme v mouce
    3. Připravené rybky dáme na síto do rozpáleného sádla s olejem, smažíme tak dlouho, až jsou grundle křehké.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.