Rybářský rozcestník

Candát na rozmarýnu

Filety z candáta potřené utřeným česnekem posypané rozmarýnem, pokladené plátky másla, upečené v troubě dozlatova dochucené barevným pepřem.

2 náročnost
30 minut
candátcandátcandát
  • 800 g filetů z candáta (4 porce)
  • 2 ks stroužky česneku
  • čerstvý nebo sušený rozmarýn
  • barevný pepř mletý
  • citronová šťáva
  • máslo
  • citron
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety osolíme, pokapeme citronovou šťávou, necháme odležet.
    2. Rybu osušíme, narovnáme na plech, jemně potřeme utřeným česnekem, posypeme rozmarýnem, poklademe plátky másla.
    3. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C, pečeme15 minut, během pečení, přeléváme šťávou.
    4. Candáta okořeníme mletým barevným pepřem.
    5. Jednotlivé porce ozdobíme kolečkem citronu, podáváme s pečenými brambory a tatarskou omáčkou.

    Doporučení

    Text i foto: D. Marounek

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?