Rybářský rozcestník

Marinovaný kapr II.

Díky této úpravě můžeme kapra uchovat v lednici i několik dní.

2 náročnost
45 minut
  • 1000 g kapra
  • 100 g cibule
  • 1,5 l vody
  • 0,5 l octa
  • 4-5 ks kuliček nového koření
  • 3 ks bobkového listu
  • sůl dle chuti
  • Příprava

    1. Rybu očistíme, vykucháme a nakrájíme vcelku napříč porce, ty pak osolíme
    2. Chvíli povaříme mořidlo z octa, cibule, koření a soli, stáhneme ho na okraj plotny, vložíme rybu
    3. Uvaříme ji na mírném ohni doměkka
    4. Poté kapra opatrně vyjmeme a položíme na salátovou mísu
    5. Vývar podle chuti okyselíme, vyjmeme cibuli a necháme vyvařit asi na 3/4 litru
    6. Nakonec z části odpařeným vývarem zalijeme rybu tak, aby byla potopena a necháme vše vychladnout
    7. Takto upraveného kapra můžeme uchovat několik dní v chladnu, v úzkém kameninovém hrnku nebo ve sklenici.

    Doporučení

    K rybě podáváme saláty nebo studené omáčky.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!