Rybářský rozcestník

Pomazánka z konzervy tuňáka

Tuňák naložený ve vlastní šťávě, bez nálevu smíchaný s na másle podušenými houbami a pórkem. Pomazánka dochucená pepřem a citronovou šťávou, vhodná namazaná na chlebíčky z veky nebo na chleba.

1 náročnost
15 minut
Pomazánka z konzervy tuňáka
  • 200 g konzervy tuňáka ve vlastní šťávě
  • 100 g žampionů
  • 100 g majonézy
  • 100 g pórku
  • citronová šťáva
  • máslo
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Konzervu tuňáka vyklopíme do sítka a necháme okapat nálev, ve kterém byl naložen
    2. Žampiony nakrájíme na plátky, pórek na kolečka a na másle společně podusíme do měkka, směs osolíme
    3. Vychladlou směs promícháme s tuňákem, ochutíme citronovou šťávou solí, pepřem a necháme vychladit
    4. Pomazánku mažeme na chléb nebo chlebíčkovou veku, zdobíme například proužkem červené papriky.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Druhy ryb doporučené k uzení

    Následující seznam představuje stručný přehled nejběžnějších druhů ryb vhodných k uzení, které si můžete sami chytit, nebo také koupit v obchodech. Samozřejmě existuje ještě mnoho dalších druhů, které lze rovněž použít k uzení.

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím