Rybářský rozcestník

Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem

S projektem Zrozeno v EU a ve spolupráci s kuchařem Petrem Cvanem ochutnáváme aktuálně tradiční pokrmy z různých koutů Evropy. Tento recept je ale od nás z Česka! Recept na pstruh po mlynářsku zná asi každý, ale již málo koho napadne ho podávat s pohankovým rizotem. Tuto kombinaci musíte rozhodně vyzkoušet!

2 náročnost
30 minut
Pstruh po mlynářsku s pohankovým rizotem
  • Rozpis na 4 porce:
  • 4 ks čerství pstruzi
  • 1 ks citron
  • 100 g másla
  • 50 g přepuštěného másla na smažení
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 svazek petrželky
  • Na pohankové rizoto:
  • 250 g pohanky
  • 5 ks žampionů
  • 2 ks papriky (zelená a červená)
  • 2 ks stroužky česneku
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce oleje
  • pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pokapeme je zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce
    2. Na pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme
    3. Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla, pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na talíř
    4. Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a jemně nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme
    5. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu
    6. Pohanku nasypeme do vroucí mírně osolené vody a vaříme 10 minut, následně scedíme přebytečnou vodu
    7. Cibuli nakrájíme na nudličky a zpěňte na oleji, papriky nakrájejte na kostičky, žampiony na plátky, vše přisypeme k cibuli a krátce opečte
    8. Směs trochu osolíme, opepříme a dusíme, dokud maso nezměkne. Přidejte dále prolisovaný česnek a směs smíchejte s pohankou.

    Doporučení

    Všechny evropské recepty projektu Zrozeno v EU můžete vidět na TV Mňam od 2. – 9. března 2020 v hlavním vysílacím čase.

    Více informací na: www.zrozeno.eu

    Recept k článku: Vaříme s projektem Zrozeno v EU

    Video:

    Poznámka

    O projektu „Zrozeno v EU“ – Projekt Zrozeno v EU je informačním a edukačním projektem Agrární komory ČR. Cílem projektu je informovat širokou veřejnost o kvalitě produkce potravin ve státech Evropské unie. Projekt Zrozeno v EU zahrnuje 5 hlavních kategorií potravin: maso a masné výrobky, mléko a mléčné výroby, ovoce a zelenina, oleje a neposlední řadě vína. Komunikační aktivity jsou zaměřeny na české a slovenské spotřebitele. Projekt Zrozeno v EU podpořila finančně ze 70 % Evropská unie.

    Nejčtenější články

    Lov candátů na feeder

    Ano, chytat s feederovým prutem můžeme téměř vše, tedy i dravce, jako úhoře, menší sumce, nebo candáty a to jak na stojatých, tak tekoucích vodách. Ani nemusíme kupovat extra pruty či navijáky, pro chytání dravců nám postačí delší feederový prut, s kterým běžně chytáme i bílou rybu.

    Podzimní jednodenní lov kaprů

    Někteří z nás se nemohou utrhnout na více dnů k vodě a tak jedno, nebo dvojdenní výpravy jsou jedinou možností, jak si pěkně zachytat. A i když podzim bývá na úlovek štědrý, přeci jenom to chce trochu zkušeností, aby si člověk povodil na prutu pár pěkných kapříků. Asi nejdůležitější je si vybrat to pravé místo, naložit do auta to správné krmení, místo vhodně rozkrmit a nahodit vyzkoušenou montáž s nástrahou, která bude rybám chutnat. 🙂

    Nejlepší nástrahy používané při lovu na dírkách

    Při lovu na dírkách volíme nástrahy nejen podle jejich předpokládané účinnosti, ale také podle zvolené metody lovu. I při chytání pod ledem totiž můžeme volit několik způsobů, jak prezentovat nástrahu. Vše záleží na tom, na jaký druh ryb se při chytání na dírkách zaměříme.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím