Rybářský rozcestník

Plněný mořský okoun

Rychlý a přesto chutný pokrm, tentokrát z mořského okouna.

2 náročnost
35 minut
  • Suroviny pro 4 osoby:
  • 4 ks tenkých plátků z mořského okouna
  • 15 g másla
  • Nádivka:
  • 100 g čerstvé strouhanky
  • 6 ks sardelek
  • 1/2 ks zelené papriky
  • 1 ks žloutku
  • šťáva z půlky citrónu
  • mletý pepř
  • sůl
  • Příprava

    1. Sardele nadrobno nasekáme
    2. Očištěnou půlku papriky nadrobno nakrájíme, spaříme vařící vodou a po odkapání smícháme s ostatními přísadami pro nádivku, včetně sardelek
    3. Nádivkou potřeme rybí plátky, přeložíme je na půlky a urovnáme do vymaštěné zapékací misky
    4. Potřeme je rozehřátým máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě (180 °C) doměkka.

    Doporučení

    Příloha: Různě upravené brambory a hlávkový salát.

    Poznámka

    Stejně můžeme upravit i jiné ryby, např. rybí filé.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?