Filátka z candáta plněná směsí rukoly a špenátu, stočená, obalená slaninou a v pánvi opečená.
1. Rukolu i baby špenát omyjeme a necháme okapat
2. Na náplň ve větší pánvi na rozehřátém olivovém oleji orestujeme dorůžova oloupanou na měsíčky nakrájenou cibuli, přidáme rukolu i špenát, vše zprudka orestujeme a sundáme z tepla
3. Filety z candáta omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme, každé filátko v polovině nařízneme a vzniklou kapsu naplníme částí směsi rukoly se špenátem, poté naplněné ryby zabalíme a obtočíme plátky anglické slaniny
4. Potom v pánvi na rozehřátém oleji rybí balíčky na mírném plameni pod pokličkou opékáme z každé strany asi 5 minut, pak je vyndáme, do výpeku nalijeme bílé víno, chvíli ho povaříme, dokud se tekutina mírně neodpaří, vmícháme máslo, vložíme zpět rybí balíčky a už jen prohřejeme
5. Rybí balíčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme cherry rajčátky a podáváme s opečenými bramborami.