Rybářský rozcestník

Kapr v alobalu II.

Okořeněný kousek kapra pokapaný citronovou šťávou a olejem, grilovaný zabalený v alobalu, ochucený máslem, worcesterskou omáčkou, kečupem a sterilovanou kapií.

2 náročnost
20 minut
+ doba doležení  
  • 200 g kapra připraveného ke kuchyňskému zpracování
  • 20 g másla
  • worcesterská omáčka
  • sterilovaná kapie
  • citronová šťáva
  • kari koření
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Očištěnou, suchou porci kapra osolíme, opepříme, okořeníme kari a zakápneme citronovou šťávou a olejem, necháme chvíli odležet
    2. Větší čtverec alobalu potřeme máslem, položíme na něj připravenou porci kapra, zakápneme wocesterskou omáčkou a kečupem, přidáme proužky sterilované kapie a kousek másla
    3. Dobře zabalený balíček položíme na rozpálený rošt grilu a grilujeme 10-15 minut.

    Doporučení

    Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Ryby v českých řekách jsou na kokainu, nejvíce sjetí jsou úhoři

    Vědci zjistili, že v řekách u velkých měst je poměrně velká koncentrace kokainu. Ten ohrožuje populaci některých ryb. Kokain a další drogy ve vodě představuje velký problém například pro úhoře říčního.

    Kolíčky na boilies z drátu

    Mikro kolíčky na boilies, které se používají tak, že je zavrtáme do boilie, se dají samozřejmě koupit, ale jejich ceny v rybářských obchodech jsou dost vysoké. Lze si je ale rychle a jednoduše vyrobit doma z tenkého drátu.

    Při chytání v režimu „nonstop“ nezapomínejte na osvětlení!

    Je třeba si přečíst podmínky lovu v rybářském řádu při režimu, kdy smíme na některých revírech lovit i po 24:00. Jedna z podmínek je ta, že rybář lovící od půlnoci do čtyř musí mít osvětlené místo lovu bílým světlem.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím