Rybářský rozcestník

Kapr v alobalu II.

Okořeněný kousek kapra pokapaný citronovou šťávou a olejem, grilovaný zabalený v alobalu, ochucený máslem, worcesterskou omáčkou, kečupem a sterilovanou kapií.

2 náročnost
20 minut
+ doba doležení  
  • 200 g kapra připraveného ke kuchyňskému zpracování
  • 20 g másla
  • worcesterská omáčka
  • sterilovaná kapie
  • citronová šťáva
  • kari koření
  • mletý pepř
  • olej
  • sůl
  • alobal na zabalení
  • Příprava

    1. Očištěnou, suchou porci kapra osolíme, opepříme, okořeníme kari a zakápneme citronovou šťávou a olejem, necháme chvíli odležet
    2. Větší čtverec alobalu potřeme máslem, položíme na něj připravenou porci kapra, zakápneme wocesterskou omáčkou a kečupem, přidáme proužky sterilované kapie a kousek másla
    3. Dobře zabalený balíček položíme na rozpálený rošt grilu a grilujeme 10-15 minut.

    Doporučení

    Podáváme s různě upravenými brambory a zeleninovým salátem.

    Nejčtenější články

    Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky? – Výsledky ankety!

    Nedávno jsme ukončili hlasování v naší anketě s otázkou: „Mělo by se v Česku zakázat chytat na živé nástražní rybky?“ Hlasovalo celkem 3574 čtenářů a poměrně jasně se vyjádřili proti případnému zákazu lovu na živé nástražní rybky na svazových, ale i soukromých vodách v Česku.

    Kam v létě za rybařením – tipy na výlety s celou rodinou

    Léto je ideální dobou pro to, trávit většinu času s rodinou nebo partou přátel poblíž vody. Rybářům se pak už jen nabízí možnost spojit příjemné s užitečným, vzít své nejbližší za dobrodružstvím a ukázat jim v čem tkví kouzlo rybaření. Která místa v Čechách jsou pro rodiny či větší partu lidí ty nejlepší?

    Kde vzít masné červy, když je rybář zapomene doma

    Masní červi rozhodně patří mezi nejoblíbenější nástrahu především plavačkářů, ale i rybářů chytající například s feederovými pruty. Právě na menší ryby jde o dokonalou nástrahu. Ovšem co si počít, když je zapomeneme doma?