Rybářský rozcestník

Pečený kapr nakládaný v ostré pastě

Podkovy z kapra potřené pikantní pastou z feferonek, česneku, kapary, sardelové pasty a rajského protlaku, odleželé zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
pečený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g podkov z kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks feferonky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžička sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Feferonky rozemele společně s kapary a česnek utřeme se solí, přidáme protlak, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    2. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet
    3. Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut
    4. Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou, podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím