Rybářský rozcestník

Pečený kapr nakládaný v ostré pastě

Podkovy z kapra potřené pikantní pastou z feferonek, česneku, kapary, sardelové pasty a rajského protlaku, odleželé zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
pečený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g podkov z kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks feferonky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžička sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Feferonky rozemele společně s kapary a česnek utřeme se solí, přidáme protlak, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    2. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet
    3. Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut
    4. Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou, podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.

    Nejčtenější články

    Na candáty s PVA

    Při chytání candátů si můžeme podobně pomoci zvýšit šance na záběr, jako například při chytání kaprů, jen stačí kromě nástrahy lovné místo zakrmit kousky rybího masa. K tomu nám poslouží například PVA punčocha.

    Lov kaprovitých ryb ve studené vodě

    Někdo doma nevydrží, ani když je chladno a voda ledová. Právě v pozdních podzimních a zimních měsících je třeba použít nástrahu při chytání kaprovitých ryb, která je ve studené vodě rychleji rozpustná a tak ve vodě tvoří stopu, která by mohla prásknout do nosu v tu dobu líným rybám, které rozhodně v zimě nepřekypují aktivitou. Stejně vhodné je ve zvýšené míře používat různé obalovací pasty a dipy, které nám pomohou zvýšit atraktivnost nástrahy. Ovšem jen dobrá nástraha nám úspěšný lov v zimním období bohužel nezajistí.

    Chytání dravců na makrelí ocásek

    Ano, je to tak. I na ocas makrely se dá celkem úspěšně chytat například štiky. I když „kudličky“ makrelu nemají šanci ve vodě nikdy potkat, přesto právě její ocásky jim fakt dost chutnají. A tak když budete v létě grilovat makrely, uřízněte jim konce těla a dejte je do mrazáku. Na podzim se vám budou hodit při lovu dravců, především pak štik. Ovšem i další části makrely našim dravcům chutnají!

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím