Rybářský rozcestník

Pečený kapr nakládaný v ostré pastě

Podkovy z kapra potřené pikantní pastou z feferonek, česneku, kapary, sardelové pasty a rajského protlaku, odleželé zapečené v troubě.

2 náročnost
45 minut
+ doba odležení  
pečený
  • Rozpis na 4 porce:
  • 800 g podkov z kapra
  • 2 ks stroužky česneku
  • 2 ks feferonky
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce kapary
  • 1 lžička sardelové pasty
  • citronová šťáva
  • petrželka
  • máslo
  • sůl
  • Příprava

    1. Feferonky rozemele společně s kapary a česnek utřeme se solí, přidáme protlak, sardelovou pastu, vše důkladně promícháme
    2. Podkovy kapra osolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme pastou a necháme nejlépe přes noc v lednici odležet
    3. Druhý den podkovy naskládáme do zapékací misky, poklademe kousky másla a pečeme v troubě zhruba 25 minut
    4. Upečené podkovy posypeme nasekanou petrželkou, podáváme například s bramborovo-cibulovou kaší.

    Nejčtenější články

    Výměnný obchod s kosem

    Už jsem zažil u vody kdejaká zvláštní setkání, ale tento zážitek s „taťkou“ kosem si tedy opravdu nemohu nechat pro sebe. 🙂 Stalo se to poměrně nedávno na mé jednodenní rybářské výpravě na Rozkoši…

    Rybářská technika chytání ryb – muškaření

    Muškaření, to je královská rybářská disciplína. Muškaří se jak na vodách tekoucích, tak stojatých. A o co vlastně jde? Rybář rybám nabízí umělé nástrahy, mušky, které nahazuje do míst, kde si myslí, že číhá ryba, tedy například pstruh, lipan nebo například losos. Také může nechat mušku volně plavat po proudu řeky … vždy jde o to, vyprovokovat rybu k útoku. Chytání na mušku je velmi náročná disciplína, protože rybář většinu času stojí ve vodě a jde rybě naproti. V tom je kouzlo muškaření, protože rybář někdy chytá ryby doslova pod nohama. Právě ten přímý kontakt s vodou, ryby na dohled, klid, často nedotčená příroda, to vše dělá z muškaření právem vrcholnou rybářskou disciplínu.

    Jak zajisti kus rohlíku na háček při chytání tzv. na mlaskačku

    Existuje více montáží a návazců s kterými můžeme nabízet kus rohlíku rybám pěkně z hladiny, tzv. na mlaskačku. Pro milovníky dalekých a razantních náhozů tu mám způsob nastražení rohlíku pomocí háčku s přívěsem, boilie jehly a kousku klacku, nebo i klasické zarážky.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím