Rybářský rozcestník

Makrelové karbanátky

Karbanátky z uzené makrely, vařených brambor a strouhaného křenu, obalené v trojobalu, usmažené dozlatova.

2 náročnost
45 minut
Makrelové karbanátky
  • 250-300 g uzené makrely
  • 300 g brambor
  • 1 lžíce strouhaného křenu
  • 4 ks jarní cibulky
  • citronové dílky k podávání
  • olej na smažení
  • voda
  • sůl
  • Na obalení:
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 85 g strouhanky
  • 1 ks vejce
  • sůl
  • Příprava

    1. Oloupané brambory dáme do vroucí osolené vody, vaříme doměkka, pak scedíme, rozmačkáme a necháme zchladnout
    2. Do velké mísy dáme brambory, jarní cibulky nakrájené na drobno, na jemno nastrouhaný křen, vykostěnou, na kousky nakrájenou makrelu a vše promícháme do kompaktní hmoty
    3. Podle chuti dosolíme, ze směsi vytvarujeme osm karbanátek, které obalíme v klasickém trojobalu, tedy v hladké mouce, rozšlehaném, mírně osoleném vejci a strouhance
    4. Potom na rozpáleném oleji zvolna smažíme karbanátky po obou stranách dozlatova.

    Nejčtenější články

    Jak jednoduše opláchnout nafukovací člun

    Kdo vozí k vodě nafukovací čluny, moc dobře ví, jak moc po vytažení z vody jsou špinavé, zvláště, pokud je rybář u vody déle a zažije nějakou tu bouřku. Hlavně na řekách se na spodní straně člunu usazuje kde co. A pokud zaprší, či parkujeme s člunem pod stromy, ani vnitřek člunu nebývá neposkvrněný. Kdo by pak chtěl vozit tuto hrubou špínu domů? 🙂

    Co vše lze nastražit na přívěs háčku

    Kromě klasického boilies, případně pelet lze na přívěs háčku nastražit kde co. Od červů, žížal, ale i jiné živé havěti také různě upravené pečivo, listy, květy či snítky trav nebo rákosu, ale také ovoce. A to nemluvím o sýrech a různých dalších dobrotách, co si rybář odtrhne u huby, aby zvýšil svoji šanci chytit nějakou tu pěknou rybu.

    Bonduelle Gold Chilli – kukuřice nejen do chladné podzimní vody

    Zkušeným rybářům asi nemusím vysvětlovat, že právě nakládaná kukuřice Bonduelle nejlépe přemlouvá kaprovité ryby k záběru a to jak bílou rybu, tak i kapry a amury. Ale už jste vyzkoušeli chytat ryby na Bonduelle Gold Chilli, tedy ostrou variantu této nakládané kukuřice?