Rybářský rozcestník

Oplatkové peletky

Pokud se vám nedostává nástrahy, právě oplatek vám může zachránit krk. Nejen že z oplatku vyrobená peletka je připravená k lovu za pár minut, ale také ji ryby milují podobně, jako třeba lisované rohlíky.

1 náročnost
15 minut
Oplatkové peletky - překládané
  • 1 ks nějakého oplatku například Horalky
  • voda
  • nůž
  • + případně nějaký posilovač, ale není potřeba!
  • Příprava

    1. Například z Horalky odkrojíme jednu vrstvu oplatku
    2. Na pár sekund ji ponoříme do vody, ihned vytáhneme a necháme okapat
    3. Po chvíli celá změkne a dá se pěkně smotat do válečku, nebo úhledně přeložit v několika vrstvách, což je o trochu jednoduší, necháme malou chvíli odpočinout
    4. Nožem nakrájíme na jednotlivé peletky a můžeme chytat!

    Doporučení

    Před samotným zamotáním nebo přeložením lze oplatek ještě postříkat nějakým posilovačem, ale není to nutné.

    Nejčtenější články

    O pohár předsedy SÚS 2022

    Tradiční rybářské závod „O pohár předsedy SÚS“, se koná na vodní ploše Písková Lhota 14. 5. pro dospělé a 15. 5. 2022 pro děti a mládež. Rezervaci lze provést do 6. 5. Neváhejte se přihlásit! Volná místa budou k dispozici i v den závodu, takže můžete přijet…

    Propozice na Jarní a Dětské závody ČRS MO Kladruby 28.5. a 29.5. 2022

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní a Dětské rybářské závody konané ve dnech 28. a 29. května 2022 na nádrži Záhorská. V příloze Vám zasíláme propozice obou závodů a jsme v očekávání Vašich rezervací lovných míst. Těšíme se na Vaši hojnou účast! Výbor ČRS MO Kladno…

    Územní kolo Zlaté udice 2022

    Český rybářský svaz, z. s., Západočeský územní svaz a ČRS MO Domažlice pořádají Územní kolo rybářské soutěže Zlatá udice 2022….

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím