Rybářský rozcestník

Oplatkové peletky

Pokud se vám nedostává nástrahy, právě oplatek vám může zachránit krk. Nejen že z oplatku vyrobená peletka je připravená k lovu za pár minut, ale také ji ryby milují podobně, jako třeba lisované rohlíky.

1 náročnost
15 minut
Oplatkové peletky - překládané
  • 1 ks nějakého oplatku například Horalky
  • voda
  • nůž
  • + případně nějaký posilovač, ale není potřeba!
  • Příprava

    1. Například z Horalky odkrojíme jednu vrstvu oplatku
    2. Na pár sekund ji ponoříme do vody, ihned vytáhneme a necháme okapat
    3. Po chvíli celá změkne a dá se pěkně smotat do válečku, nebo úhledně přeložit v několika vrstvách, což je o trochu jednoduší, necháme malou chvíli odpočinout
    4. Nožem nakrájíme na jednotlivé peletky a můžeme chytat!

    Doporučení

    Před samotným zamotáním nebo přeložením lze oplatek ještě postříkat nějakým posilovačem, ale není to nutné.

    Nejčtenější články

    První chytání, aneb, co musí udělat rybář, než začne chytat

    Máme platné rybářské dokumenty, doma jsme si udělali přípravu a vše potřebně nachystali k vodě, včetně svačiny a pití a právě jsme dorazili k vodě … co vše předchází chytání? Hodíme hned silon s návnadou do vody a začneme? Rozhodně ne!

    Kačení máma, opeřený Rambo a Terminátor v jednom

    O letošní letní výpravě na Sumce se s námi u vody skamarádila kačení rodinka, máma a její čtyři mladé. My je krmili, oni nás obšťastňovali svojí přítomností. Běda jiným kačenám, které nás chtěli také navštívit. Ty naše kačení máma hnala tak urputně, že z ní šel až strach.

    Bez trochy toho rybářského štěstí to prostě nejde

    Občas člověk zažije příhodu, která se při vyprávění zdá pro ostatní neuvěřitelná, tedy až vylhaná. A přesto je to často pravda. Já vám zde předkládám tři příběhy, které do této kategorie mohu směle zařadit.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím