Rybářský rozcestník

Pečený pstruh v bylinkách

V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.

2 náročnost
50 minut
  • 8 ks pstružích filetů
  • 150 g nakládaných hub (klouzků nebo lišek)
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregano)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ze pstruhů omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme na jemno nasekanými bylinkami, které prsty důkladně přimáčkneme k masu (část bylinek necháme stranou na posypání hotových ryb), pak necháme v chladu rozležet
    2. Potom rozleželé filety pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, za občasného podlévání bílým vínem
    3. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku
    4. Upečené ryby rozdělíme na talíře, přelijeme je lahodnou šťávou s houbami, posypeme zbylými nasekanými bylinkami a servírujeme s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jak na úhoře s feederovým prutem

    Ten, kdo propadl chytání na feeder, si rozhodně rád zkusí s tímto prutem i lov úhořů. Feeder je k chytání úhořů stejně dobrý, jako klasické pruty na položenou. Jen se musí vědět, jak na to!

    Lov kaprů i jiných bílých ryb ve větším proudu

    Asi většina zkušenějších rybářů mě dá zapravdu, že chytání ryb ve stojaté vodě je o něco málo jednodušší, než lov ryb v proudné vodě. Ovšem tento článek chci věnovat především lovu bílých ryb v silnějších proudech, tedy všude tam, kde je větší proud, díky kterému musíme změnit nejen samotnou taktiku lovu, ale i přizpůsobit montáže a vlastně skoro celou rybářskou výbavu.

    Chlebové těsto 100x jinak

    Tak ta stovka, to je hodně nadnesené, 🙂 ale rozhodně vám zde dáme pár rad, jak využít doma vyrobené chlebové těsto na několik vtipných způsobů. Je vhodné především pro lov bílé ryby, hodně pak chutná i větším kaprům.

    Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.
    Další informace Rozumím