Rybářský rozcestník

Pečený pstruh v bylinkách

V troubě upečené spolu s houbami filety ze pstruha, potřené nasekanými bylinkami, pokapané citronovou šťávou a olivovým olejem.

2 náročnost
50 minut
  • 8 ks pstružích filetů
  • 150 g nakládaných hub (klouzků nebo lišek)
  • 100 g másla
  • 100 ml bílého vína
  • 4 lžíce nasekaných bylinek (rozmarýn, tymián, bazalka, oregano)
  • 4 lžičky olivového oleje
  • šťáva z 1 citronu
  • sůl
  • Příprava

    1. Filety ze pstruhů omyjeme, osušíme, osolíme, potřeme na jemno nasekanými bylinkami, které prsty důkladně přimáčkneme k masu (část bylinek necháme stranou na posypání hotových ryb), pak necháme v chladu rozležet
    2. Potom rozleželé filety pokapeme citronovou šťávou i olivovým olejem, vložíme do pekáčku s rozpuštěným máslem a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 25 minut, za občasného podlévání bílým vínem
    3. Asi 5 minut před koncem pečení přidáme k rybám nakládané houby, které vmícháme do výpeku
    4. Upečené ryby rozdělíme na talíře, přelijeme je lahodnou šťávou s houbami, posypeme zbylými nasekanými bylinkami a servírujeme s pečenými bramborami.

    Nejčtenější články

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!

    MiČR handicapovaní rybáři a MiČR ženy plavaná Mělník 2024

    Vážení přátelé sportovního rybolovu, dovolujeme si Vás pozvat na Mistrovství ČR v plavané v roce 2024, které se bude konat 26.4. – 28.4. 2024 na Mělníce.