Rybářský rozcestník

Pečený úhoř po holandsku

Na rozpáleném másle v zapékací misce upečené asi šesticentimetrové kousky úhoře, pokapané citrónem a posypané strouhankou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g úhoře
  • 130 g strouhanky
  • 50 g másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Asi 6 centimetrů velké kousky úhoře osolíme
    2. Do ohnivzdorné misky dáme rozpuštěné máslo a rozložíme porce úhoře
    3. Rybu pokapeme citrónovou šťávou a posypeme strouhankou
    4. Maso zastříkneme vodou a dusíme, zaklopené, v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 15 minut, pak poklop sejmeme a pečeme, při teplotě kolem 160 °C, dalších 10 minut.

    Nejčtenější články

    Pozvánka na závod do Nižboru

    ČRS. z. s., MO Nižbor zve na 16. ročník rybářského závodu, který se koná 11. 5. 2024 na Berounce nad jezem v Nižboru. Počet míst omezen na 50….

    Jarní kolo Ve vodě nežijí jen vodníci

    Jarní kolo náborové akce „Ve vodě nežijí jen vodníci“ proběhne od 15. 4. do 27. 6. 2024. Zájemci se mohou hlásit od dne zveřejnění a zasílat přihlášky na sekretariát SÚS….

    Jarní dospělé a Dětské závody ČRS MO Kladruby – Propozice 20. a 21. 4. 2024

    Vážení přátelé ČRS MO Kladruby, dovolte, abychom Vás pozvali na Jarní dospělých a Dětské rybářské závody konané ve dnech 20. a 21. dubna 2024 na nádrži Záhorská. Těšíme se na Vaši hojnou účast!