Rybářský rozcestník

Pečený úhoř po holandsku

Na rozpáleném másle v zapékací misce upečené asi šesticentimetrové kousky úhoře, pokapané citrónem a posypané strouhankou.

2 náročnost
30 minut
  • 800 g úhoře
  • 130 g strouhanky
  • 50 g másla
  • citrónová šťáva
  • sůl
  • Příprava

    1. Asi 6 centimetrů velké kousky úhoře osolíme
    2. Do ohnivzdorné misky dáme rozpuštěné máslo a rozložíme porce úhoře
    3. Rybu pokapeme citrónovou šťávou a posypeme strouhankou
    4. Maso zastříkneme vodou a dusíme, zaklopené, v troubě vyhřáté na 190-200 °C asi 15 minut, pak poklop sejmeme a pečeme, při teplotě kolem 160 °C, dalších 10 minut.

    Nejčtenější články

    Rozdrcená kukuřice pomocí drtičky na boilies

    Pomocí drtičky na boilies lze rozdrtit jak vařenou, tak nakládanou kukuřici. Spolu se slupkami jde o úžasnou surovinu do zakrmovacích směsí. Kalí vodu a vytváří výraznou chuťovou stopu na lovném místě. Podrcené části kukuřice stačí zamíchat do vnadící směsi, ta zásadně sníží vlhkost kukuřičné kaše a tak touto směsí jde chytat jak například s feederovými krmítky, tak směsí můžeme plnit punčochy či sáčky z PVA materiálu.

    Pozvánka na 24hodinový závod na Záhorské

    Místní organizace Kladruby zve na 24hodinový závod na nádrži Záhorská, který se koná 9.-10. 8. 2024. Bližší informace naleznete v přiložených propozicích….

    Jak jsem (ne)zabíjel komáry

    Kdo mě zná ví, že jsem vášnivý karavanista a již několik let propaguji karavan fishing. Mám rád pohodlíčko a jak stárnu, bivak pro mě prostě už není. V karavanu mám teploučko, pohodlí, skvělou vyvařovnu… ale o ježdění k vodě s karavanem tento článek není, tedy ne přímo, protože historka, co vám dnes chci vyprávět, se mě stala právě na jedné loňské výpravě k vodě v mém bydlíku.